1crossely.jpg01 002bbb BorderMaker

Het Grootmoederstijd en Motorenmuseum in Nieuwe Niedorp bestaat in mei 30 jaar. Vanaf 1 april zijn ze weer open. Op dinsdag tot en met zaterdag zijn ze open van 13.00 uur t/m 17.00 uur. Op zondag van 11.00 uur t/m 16.00 uur.

Er is weer veel gedaan de afgelopen winter om alles er weer prachtig uit te laten zien. Er zijn weer de nodige nieuwe aanwinsten.

Op de eerste verdieping, die bereikbaar is via een rolstoellift of een stoeltjeslift, waar de grootmoeders tijd afdeling is, hebben ze een zeer gevarieerde verzameling uit die tijd.

De hoek waar de kinderwagens staan is opnieuw opgesteld en er zijn een aantal nieuwe exemplaren bij. Ook staan daar een groot aantal poppen. In de hoedenwinkel staan twee levensgrote poppen in de Westfriese klederdracht.

De uit de Leierpolder opgegraven motor van het vliegtuig uit de tweede wereldoorlog is mooi opgesteld. Ook zijn er een aantal nieuwe brommers en motorfietsen. Er zijn ook diverse (nieuwe) kleinere motoren binnengekomen. Allen afkomstig uit Appingedam.

Op de laatste zondag van elke maand (28 april) is het de Bolnes draaidag, Dan wordt de grootste motor in het museum weer elk uur gestart. Een waar spektakel.