vlag

Er waait een nieuwe wind door de Pinksterkermis!

Kermiscomité van start met nieuwe voorzitter

Tijdens Pinksteren wordt in ’t Veld de 96e editie van de Pinksterfeesten gevierd. Al 96 jaar lang staat het dorp tijdens Pinksteren in het teken van festiviteiten, waarvan de kermis een vast onderdeel is. Dit jaar waait er een nieuwe wind door het organiserend comité.

Sjoerd Goudsblom nieuwe voorzitter

Vorig jaar heeft oud-voorzitter Sven Baas aangegeven dat hij zijn taken bij het Pinksterkermis comité graag neer wilde leggen om ruimte te maken voor andere activiteiten. Eind 2023 heeft hij de voorzittershamer overgedragen aan Sjoerd Goudsblom. Sjoerd is een bekende in het dorp en onder meer actief als voorzitter bij de ondernemersvereniging OVENZ. Sjoerd is met enthousiasme in zijn nieuwe rol gestart en heeft zijn plek inmiddels helemaal gevonden.

Nieuw: Cornhole gooien!

Dit jaar wordt er tijdens de kermis een nieuw spel geïntroduceerd. Op maandagmiddag organiseert het kermiscomité voor het eerst een Cornhole toernooi. Dit uitdagende en tactische spel is overgewaaid uit Amerika en momenteel één van de hardst groeiende spellen van Europa. Cornhole is een spel waarin de spelers om beurten zakjes op een Cornhole bord proberen te gooien. Het Cornhole bord is een houten bord met een gat, een hole, erin. Je speelt dit spel in koppels en iedereen van 8 tot 80 jaar kan meedoen.

Programma Pinksterfeesten 2024

De kermis start op vrijdagavond 17 mei met een Kinderdisco in café De Vriendschap. Op de muziek van DJ Luke kunnen alle kinderen van de basisschool zich uitleven op de dansvloer. Bovendien kunnen de kinderen heerlijk meezingen met de Karaoke show.

Zaterdag 18 mei staat de traditionele 10-Kamp op het programma. Op het terrein van Sportcentrum VZV strijden 10 teams om de felbegeerde wisselbokaal. Voorafgaand aan deze stratenstrijd komt eerst de jeugd in actie tijdens het Spellen parcours en de Pré-10-Kamp, wat op dezelfde locatie plaatsvindt.

Zondag 19 mei - eerste Pinksterdag - heeft het Pinkstercomité in samenwerking met de Dirck Rembrantsz Groep Scouting Niedorp een avontuurlijke Speurtocht uitgestippeld. De kinderen worden tijdens deze “Kralen Challenge” op allerlei manieren uitgedaagd om activiteiten en opdrachten uit te voeren. Daarna begint om 16:00 uur het Steenwerpen Open. Een spel voor jong en oud, waarbij het vooral draait om gezelligheid.

Op maandag 20 mei - tweede Pinksterdag - is het tijd voor het wieler spektakel. Wielrenners uit ’t Veld, Noord- en Zuid-Holland komen in actie tijdens De Ronde van ’t Veld. Sjoerd Goudsblom: “Dit jaar organiseren we de wielerronde wederom in samenwerking met de KNWU. Bovendien hebben we een primeur, want deze Ronde van ’t Veld wordt voor de eerste keer uitgezonden via YouTube. Zo kan iedereen langs het parcours op het scherm meekijken en ook getuige zijn van de start en finish. Zelfs mensen die inmiddels uit ’t Veld geëmigreerd zijn tot aan de oma van fietsende deelnemers uit Zuid-Holland kunnen op deze manier de hele wedstrijd meebeleven. Hoe mooi is dat?!” In ’t Veld wordt niet alleen gestreden om de winst, maar ook om mooie premies en de eer van het dorp en het publiek. Voor aanvang van de wielerronde mag eerst de jeugd het parcours testen tijdens de Dikke-banden-rugzak-race.

Na het fietsgebeuren wordt er rond de klok van half vijf gestart met het Cornhole toernooi. Het kermiscomité daagt de kermisvierders uit om de zakjes met veel precisie in de gaten te gooien en daarmee punten te scoren. ’s Avonds wordt afgesloten met Schietwedstrijden voor de jeugd van 10 t/m 16 jaar.

De kermis is van zaterdag tot en met maandag elke dag geopend vanaf 14:00 uur, en op maandag tussen 17:00 en 18:00 uur kunnen de kinderen tijdens het “Euro Uurtje” voor slechts 1 euro in de botsauto’s, zweef, vliegtuigjes en in de Extreme Ride. Nergens anders kun je zo goedkoop plezier beleven als op de kermis in ‘t Veld. Als vanouds!

Pinksterkermis vlag

Het Pinksterkermis comité hoopt natuurlijk op mooi Pinksterweer, zodat iedereen - op het terras, in de tuin of langs de lijn - heerlijk kan genieten van alle activiteiten. En dat het liefst onder het Pinksterblauw van de kermisvlag. De Pinksterkermis vlag staat symbool voor de saamhorigheid, die door en met de kermis ontstaat. Iedereen kan deze unieke Pinksterkermis vlag bestellen via www.pinksterkermis.nl.

Voor elkaar & met elkaar

Het Pinkstercomité organiseert elk jaar op 100% vrijwillige basis de Pinksterfeesten in ’t Veld. Voor de financiering zijn zij volledig afhankelijk van de financiële steun van adverteerders, donateurs, sponsors en de gulle giften van de inwoners. Wil je een donatie doen, dan kun je een bedrag overmaken naar rekeningnummer NL21 RABO 0377 6005 98 t.n.v. Stichting Pinkstercomité ’t Veld.