Pagina 22 002bhbhbh BorderMaker

BENEFIET CONCERT SPEELTUIN

Nog enkele dagen te gaan voordat het grote spektakel van het Benefietconcert in de speeltuin van Nieuwe Niedorp zal plaatsvinden verzorgd door Niedorps Fanfare en wel komende zaterdagmiddag 6 juli om 16.00 uur. Ter informatie geef ik u hierbij een toelichting op het begrip benefietconcert:

Een benefietconcert is een concert, een show, een gala of een ander feest bedoeld om geld in te zamelen voor een sympathiek goed doel, dat in dit geval gerealiseerd gaat worden door een optreden te organiseren in de speeltuin, waar dringend behoefte is aan geld voor de vernieuwing van de oude speeltoestellen.

Gezien de historische banden die zowel Niedorps Fanfare als het oude fanfarecorps Excelsior met de speeltuin had, is dit een uitgelezen kans om onze dankbaarheid hierover tot uiting te brengen.

We willen bezoekers naast ons optreden koffie, thee en andere versnaperingen aanbieden die ze kunnen kopen, alles ten bate van de speeltuin. Tevens kan er via een QR-code gedoneerd worden. Oude tijden zullen herleven.

Het programma wordt een feest der herkenning, waarbij de speciale act van het muziekstuk Europapa, bekend geworden door de uitvoering door de beoogd Nederlandse deelnemer Joost Klein aan het Eurovisie Songfestival, op een ludieke wijze zal worden herhaald door NF. KOMT ALLEN!!!!!!!

Verslag voorspeelavond door leerlingen van Niedorps Fanfare op donderdag avond 27 juni jl.

Het is een vaste gewoonte bij Niedorps Fanfare geworden om de leerlingen die het afgelopen jaar hun muziekopleiding bij Niedorps Fanfare hebben genoten en/of hebben afgerond, in het zonnetje te zetten.

Het voltallige opleidingsorkest opende de avond onder de bezielende leiding van Thomas Geerts, die halverwege en op het einde nog tweemaal acte-de-préséance gaf. Heel aantrekkelijke muziek die voor mij zo uitnodigend was, dat plannen om op termijn mee te willen spelen met mijn waldhoorn nog best een overweging waard is. Dit verlangen komt voort uit de tot nu nog totale afwezigheid van waldhoorns in het opleidingstraject. Mijns inziens is het nu belangrijk om dit instrument met zijn prachtige ronde klank nu eens volop onder de aandacht te brengen van nieuwe leerlingen maar helemaal voor nieuwe muzikanten uit Nieuwe Niedorp en omstreken. Dineke en ik zien naar u / je uit!

Als eerste lieten 2 blokfluitleerlingen, te weten Duncan en Jorrit samen met lerares Inge Boersma horen hoe snel heel jonge leerlingen die nog maar heel kort les hadden, al goed geluid uit hun blokfluit kregen. Groot applaus volgde voor deze kinderen.

Hierna was het de beurt aan Elfi die na 18 jaar weer zin kreeg om haar oude hobby als trompettist nieuw leven in te blazen. Ook zij kreeg les van Inge, die haar op een voortreffelijke wijze klaarstoomde voor haar examen en dit concert, waarbij zij een geweldige solo ten beste gaf, en begeleid werd door een echt orkest op een geluidsband.

Ook Tygo werd opgeleid door Inge voor zijn C-examen op bariton, en slaagde hiervoor met vlag en wimpel. Zoals nu gebruikelijk is wordt de solist tegenwoordig begeleid door een orkest op een geluidsband. Hij speelt zowel mee in het grote orkest als het opleidingsorkest als een betrokken en actief lid.

Hierna was het de beurt van Saar en Lotte, beiden op altsaxofoon die beiden les hebben gekregen van Dorenda Disseldorp en geslaagd zijn voor hun A-diploma en ieder afzonderlijk hun muziekstuk mochten laten horen weer met geluidsband.

Ook Sophie was voor haar A-diploma altsaxofoon geslaagd en speelde samen met Dorenda een leuk duet.

Bart Koning als slagwerkleraar was trots op zijn leerlingen Arwen die het A-diploma behaalde en Tristan die het uit 3 delen bestaande B-diploma in de wacht sleepte en ons lieten genieten van hun prestaties op slagwerkgebied, die heel belangrijk zijn als ondersteuning van het orkest.

Mooie solo’s kregen we te horen van Ciska, die haar C-diploma haalde, en samen met Inge optrad als trompet duo.

Het bugelduet van Anna en Jorien, en het duet van Tygo, op bariton samen met Erin op tenorsaxofoon was een lust om naar te luisteren.

Niedorps Fanfare organiseert elk jaar een 2-jarige cursus Muzikale Basis Vorming, waar de leerlingen op professionele wijze muziekonderwijs kunnen volgen. Tijdens de voorspeelavond worden dan de diploma’s op feestelijke wijze uitgereikt, dit jaar aan Daan, Bieke en Andre. Gefeliciteerd alle drie.

Na de vakantie beginnen de nieuwe muzieklessen weer, waarbij nu voor een vervolgopleiding, de fanfare-instrumenten in beeld komen. De eerste DRIE LESSEN worden gratis door Niedorps Fanfare aangeboden.

Jo

AGENDA

06 jul. BENEFIETCONCERT SPEELTUIN 16.00 UUR

11 jul. Laatste repetitie voor de vakantie

27 jul. Oud papieractie

29 aug. Start repetities na de vakantie