IMG 0726aa-BorderMaker

Elke dag maken "The Baas Brothers" een verslag van The Carbage Run 2015, die van 23 februari tot en met 27 februari zal worden gehouden.

Verslag Dag 4:

Het contact gaat om en mijn zes vriendjes dansen vrolijk op en neer. Frank rijdt mij voor het hotel waar de tassen van de uitgeruste Baas Brothers worden ingeladen. Zodra we goed en wel van het landschap en dus de natuur kunnen genieten, steekt er een harde wind op die ijzig langs mijn ruiten waait. De slee blijft gelukkig zitten. Tijdens 1 van de stops vraagt de Noorse bevolking zich af wat we aan het doen zijn. Wat opvalt is dat ze zeer goed Engels spreken, wat niet gezegd kan worden van hun Noors. Daar verstaan we namelijk helemaal niets van... Vanaf vandaag begin ik dus serieus vies te worden.

Diverse sponsoren zijn niet heel erg goed meer te lezen. De heren hebben onderling al getost wie mij NIET gaat wassen.... Onder het genot van een sultana wordt het prachtige skigebied Fjällnäs skigebied gepasseerd. Wat op valt zijn 2 dingen. 1. het is vrij groot en 2. het bloed gaat bij de jongens sneller stromen. Er wordt zelfs overwogen om te gaan skiën! Maar ze denken aan mij en we rijden rustig verder. Goed! de opdrachten: 1) scoor een blik haring van het merk ABBA. Lijkt te doen. 2) omdat we naar Mora gaan; regel een ongeopende doos vol met Mora kroketten. Die is al iets lastiger. En als laatste nummer 3) vraag iemand die Cora(vanwege het zelfde Mora) heet en breng haar, inclusief ID, mee over de finish. Weet niet of de boys dat gaan doen. Het is soep en worst tijd. En omdat ze twee branders mee hebben kunnen ze tegelijk warm worden.

Diverse collega runners toeteren vrolijk als ze langs rijden en de mannen eten er rustig op los. Nu lijkt het dat ik heel zielig ben maar ik word goed behandelt hoor. Af en toe een check, raampies lappen en een beetje benzine erin. Go Pro maar weer eens aan. Er volgt een mooie slingerende route waarbij een mede runner voor ons vol een sneeuwhoop in duikt. Frank en Paul springen uit de auto en Sven gaat ver achter de auto staan om aanstaande Carbagerunners tegen te houden of te instrueren. De Daihatsu is snel los getrokken en onder leiding van Lars kunnen we onze weg vervolgen. En buitenom dat er geen gewonde zijn gevallen staat het ook nog even mooi op tape!! Het centrum van Mora wordt bereikt. Weer een prachtige route, die totaal anders was dan gister, met prachtige natuur en belevenissen!! Voor nu wacht Mora met een of ander langlaufwedstrijdtoernooiachtigiets.

Tot zover....tot morgen!!