IMG 0513-BorderMaker

Op zaterdag 5 september en zondag 6 september gaat het weer gebeuren, een nieuwe editie van Zomerpop.

Van de twee headliners op zondag is Blaudzun als eerste bekendgemaakt. De zanger met het karakteristieke stemgeluid brak in 2012 definitief door en verkocht sindsdien elk concert op voorhand uit. Zomerpopvoorzitter Wouter Maas: “Aangezien zijn focus nu ligt op het schrijven van nieuwe liedjes, treedt hij dit seizoen slechts beperkt op. Zomerpop is het enige festival in Noord-Holland dat hij aandoet. En niet alleen, maar met voltallige band.”

Absolute top

Op zaterdag komt onder meer De Dijk naar Zomerpop. Wouter Maas is apetrots. “Deze band is al dertig jaar absolute top. Hun hits zijn klassiekers die iedereen meezingt, terwijl hun laatste album afgelopen najaar nog op nummer één stond. De Dijk is en blijft gewoon goed, zeker live! Niet voor niets verkopen ze de Heineken Music Hall nog steeds uit.”

Op Zomerpop verzorgt De Dijk een twee uur durend concert. Eerder op de avond vindt het traditionele Zomerpop Diner plaats, gevolgd door Locals Live. Na De Dijk sluit de Rotterdamse band The Cosmic Carnival Express de zaterdag af. Wouter Maas: “Van dampende gitaar- en orgelsolo’s tot folky samenzang, dit swingt iedereen tegemoet.”

Vuigland

Nieuw dit jaar is Vuigland. Hiermee komt Zomerpop tegemoet aan de vraag naar het pure festivalgevoel. Wouter Maas: “Headliners van formaat zijn natuurlijk fantastisch, maar er zijn zó veel goede bands die minder bekendheid genieten! Daarom hebben wij nu Vuigland. In deze tent spelen op de zondag zes bands die gaan verrassen, door stijl én kwaliteit. Hier kun je nieuwe helden ontdekken.”

De eerste act voor Vuigland is bekend: Casa de la Muerte. VPRO’s 3voor12 omschreef de muziek van deze extravagante, Nederlandse podiumbeesten als ‘gipsy salsa met een punk attitude waarbij niemand durfde stil te staan’. Feest dus. En dat zal het worden, zaterdag 5 en zondag 6 september 2015 op recreatieterrein De Weijver.

Komende maanden worden meer namen bekendgemaakt.

Meer informatie en ticketverkoop (start vandaag): www.zomerpop.nl.