DSC05767 Custom

Ruim tien jaar geleden hadden “Jeugdsoos Flashback” en jeugdvereniging “De Haringhutters” het idee om samen te werken en een groot evenement te organiseren.

In samenwerking met toenmalig jeugdwerker Marco Emmerig ontstond het idee voor Baggerdag. Op 18 juni 2005 vond dan ook de eerste Baggerdag plaats op de ijbaan van Barsingerhorn. De eerste editie van Baggerdag was een groot succes en reden om dit tot een jaarlijks evenement te maken. Vanaf 2007 is ook Jeugdclub JCV uit ’t Veld betrokken bij Baggerdag. Inmiddels bestaan Flashback en De Haringhutters niet meer, maar een deel van de mensen die in het begin Baggerdag op hebben gezet, zijn nog steeds actief in het bestuur. Het Baggerdag bestuur bestaat uit de volgende vrijwilligers: Job, Tim, Kees, Mathijs, Rick en Eric. Tijdens Baggerdag zelf zijn er nog eens 30 vrijwilligers die de kinderen begeleiden tijdens de spellen, deze zijn onmisbaar voor het succes van de dag.

DSC05714 Custom

Nu tien jaar later zijn de buikschuifbaan en survivalbaan een echt begrip geworden van Baggerdag en ook het baggervoetbal is niet meer weg te denken. Baggerdag is uitgegroeid tot een groot evenement in de regio en blijft elk jaar groeien. Vanwege het tien jarig bestaan zijn er meer onderdelen van de zeskamp, dit biedt de mogelijkheid tot meer deelnemers.

Zondag 21 juni om 13:00 uur zal Marco Emmerig de Baggerdag openen. Dit gebeurt met een traditionele duik op de 40 meter lange buikschuifbaan door Marco en 2 leden van het bestuur. Daarna zullen de spellen beginnen in twee leeftijdscategorieën, 8 t/m 10 jaar en 11 t/m 14 jaar. Op elk bagger-onderdeel spelen 2 teams tegen elkaar, het team met de meeste punten gaat aan het einde van de middag met de Baggerdag beker naar huis!

DSC05698 Custom

Sinds een aantal jaar biedt Baggerdag de deelnemers de mogelijkheid om gratis opgehaald te worden in diverse dorpskernen in de omgeving van Barsingerhorn. Hier wordt elk jaar dankbaar gebruik van gemaakt. Door de aanwezigheid van douches op het Baggerdag terrein gaan de kinderen weer schoon de bus in terug naar huis.

Kaarten in de voorverkoop kosten €7,50 en zijn via de website www.baggerdag.nl te verkrijgen tot en met 18 juni. Aan de kassa kost een kaartje €10. Er geldt een maximaal aantal deelnemers, op de website is te zien of er nog kaarten beschikbaar zijn.

Foto's: Ingezonden