IMG 0513-BorderMaker

Liefhebbers van reggaefeestjes opgelet: op zondag 6 september speelt Kenny B met zijn voltallige band op Zomerpop in Hoogwoud.

Zijn single ‘Parijs’ staat al wekenlang op nummer 1 in de Top 40. Fans van het betere gitaarwerk kunnen hun hart ophalen bij The Deaf. Samen met onder meer Douwe Bob, Blaudzun, John Coffey, De Dijk, Dj’s en dance-acts maken zij van Zomerpop weer een ongehoord veelzijdig festival.

Na dertien nummer 1 hits in Suriname is nu ook Nederland massaal gevallen voor Kenneth Bron. Zijn single ‘Parijs’ voert alle hitlijsten aan én zijn nieuwste album (‘Kenny B’) staat op nummer één. Op deze plaat staat ook ‘Jij Bent de Liefde’, het nummer dat Guus Meeuwis recent op single uitbracht. Op Zomerpop laat Kenny B – begeleid door een podium vol rasmuzikanten – iedereen swingen en chillen.

The Deaf

Het eerste optreden van The Deaf op Zomerpop was een doorslaand succes. Voor Spike en consorten reden om het publiek hier opnieuw te trakteren op gloednieuwe, vurige rocktracks. Ook niet vies van een decibelletje extra is Golden Wolf, winnaar van De Slag Om Hoogwoud 2015. Aan het programma van Vuigland, het nieuwe podium voor rauw en puur, zijn ‘one man garageband’ Robbing Banks en Filthy McNasty toegevoegd.

Rabobank Stage

Ook nieuw dit jaar is de Rabobank Stage. Hier draaien diverse Dj’s muziek van hiphop en jaren ’80 tot Nederlandstalig, áls je maar uit je dak gaat. “Zo creëren we een muzikaal aandeel in elkaar”, lacht Voorzitter Wouter Maas. “Zomerpop en Rabobank geven regionaal talent een podium. En we vernieuwen. Deze stage is een open ruimte tussen containers. Zeker met afsluiter De Rooie Neger, bekend en berucht van de grote festivals, zal hier één dansende massa staan!”

Reputatie

Met de fraaie opzet, gemoedelijke sfeer en sterke line-up bevestigt Zomerpop haar reputatie: altijd voor iedereen een geweldige dag. Op de main stage schitteren grote namen, in Vuigland scheuren de gitaren, op de Dance-stage bonken de beats en voor de Rabobank Stage gaan van 13.00 tot 23.00 uur alle voetjes van de vloer. De programmering kent geen overlap en de afstanden zijn kort. Zomerpop is de definitie van een gezellig topfestival!

Complete line-up

Zaterdag 5 september: De Dijk, Superstijl en The Cosmic Carnival Express.

Zondag 6 september: Blaudzun, Douwe Bob, Kenny B, The Deaf, John Coffey, DIFF, Casa de La Muerte, De Rooie Neger, Electric Tears, Robbing banks, Filthy McNasty en Golden Wolf.

Namen voor de Dance-stage volgen.

De kaartverkoop is al gestart via www.zomerpop.nl.