FullSizeRender Medium

Expositie ‘Roest en beweging’

Vanaf zondag 11 oktober is er in het kader van "kunst en kippensoep" in van Ewijcksluis een expositie van recente schilderijen van Annette Hoeksema te zien. Het thema van de expositie is ‘Roest en Beweging. De schilderijen tonen de fascinatie van de kunstenaar voor de kleur en de textuur van roest en corrosie tegen contrasterende kleuren, die beweging en diepte geven aan de schilderijen.

Er zijn bijzondere, abstracte schilderijen te zien gemaakt met vloeibare acrylverf op plexiglas, grote abstracteschilderijen in olieverf en enkele figuratieve olieverf schilderijen met stoere toetsen gemaakt met grote kwasten en paletmes.

Annette Hoeksema is geboren in Amsterdam. Als 15-jarige is zij naar de ‘Noordkop’ verhuisd en woont al bijna 20 jaar in Anna Paulowna. Annette is autodidact; schilderen is haar lust en haar leven en ze schildert dan ook bijna dagelijks. Steeds weer loopt haar hoofd over van nieuwe ideeën, waarbij ze met haar penseel toch een heel eigen en herkenbare stijl behoudt. Hoewel ze een eigen werkruimte aan huisheeft is zij vaak te vinden in de keesschuur van Elly Doolaard waar ze ook lessen volgt.

De opening van de expositie “Roest en beweging” is op zondag 11 oktober om 15.00 uur. U bent van harte welkom in het hotel/pension/eetcafé "kunst en kippensoep" van Ewijckspad 1 in van Ewijcksluis. De expositie duurt tot 7 november en is dagelijks te bezichtigen.

Pension van Ewijcksluis

Van Ewijckspad 1

1761 JN Anna Paulowna

Tel: 0223-721500 / 06-29076955

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Foto: Ingezonden