008 BorderMaker

Zaterdag 20 februari en zondag 21 februari herleven oude tijden in de zaal van Dorpshuis Prins Maurits te Nieuwe Niedorp.

De Niedorper Motorclub en Bromfietsclub E.L.V.I.S. organiseren samen een oldtimer bromfiets- en motorshow. Veel bekende bromfietsmerken uit vroegere jaren zijn te bewonderen, o.a. Benelli, Demm, DKW, Royal-Nord, Kreidler, Rap, Garelli, Zündapp. Naast de gerestaureerde, en de zo uit het leven gekomen, bromfietsen wordt er dit jaar ook aandacht gegeven aan de: Niedorper Motorclub, deze vereniging bestaat al sinds 1946 en had in de jaren vijftig en zestig grote bekendheid in de regio met de jaarlijkse prutraces, die daar werden gehouden. Wie kent niet de namen van Piet Boere, Jim Jimmink, Ard Smit en Ben van Dijk, die in die tijd zeer actief bezig waren met de motorsport. De Niedorper Motorclub is nog steeds actief. Door de vereniging worden cross motoren o.a. Jawa, BSA, Michio uit vroegere jaren opgesteld, en zijn er  vele (oude) foto’s te bewonderen. Ook is de crossmotor van Gerard Jimmink te zien waarmee de rally Parijs – Dakar is volbracht.

Bezoekers zijn welkom op zaterdag 20 februari vanaf 10.00 uur tot 21.00 uur en zondag 21 februari vanaf 11.00 tot 17.00 uur, in Zaal Prins Maurits, Dorpsstraat 79,  te Nieuwe Niedorp. Entree vanaf 13 jaar € 3,00