Foto Metakitt Custom

Sinds 2013 weten we dat onze dochter, Maud, leidt aan een ongeneeslijke stofwisselingsziekte, genaamd NKH.

Eind februari 2015 hebben The Baas Brothers een behendigheidsrally, de Carbagerun, gereden voor het goede doel. Het goede doel was/is Metakids, een organisatie die onderzoek laat doen naar stofwisselingsziekten bij kinderen.

Om het thuisfront op een ludieke manier mee te laten genieten van hun avonturen, hebben The Baas Brothers tijdens de Carbagerun Wintereditie 2015 de Audi 100 Quattro tijdelijk omgedoopt tot MetaKITT. Je weet wel die pratende auto (Knight Rider, red.).

De kans om een tweede keer ingeloot te worden voor de Carbagerun is slechts 50%. Zo is het volgende idee ontstaan. Waarom organiseren we niet een soortgelijke run/rit , die “technisch” laagdrempeliger is om mee te doen? Een 2-daagse autorit die de naam METAKITT RUN krijgt, en waarvoor er geld opgehaald wordt voor het goede doel, Metakids…!

Wat is de METAKITT RUN 2016?

De bedoeling is om met een zo groot mogelijk deelnemersveld in 2 dagen dwars door Nederland en Duitsland te rijden. Bij de METAKITT RUN gaat het vooral om het navigeren, het uitzoeken van de slimste route, teambuilding en verstandig rijden. Gedurende de METAKITT RUN gaat het niet om snelheid en/of tijd, maar om creativiteit, avontuur en lol maken. Het gaat er niet om wie er als eerste aankomt, maar er is wel een wedstrijd element. Zaterdag bij vertrek ontvang je 1 of meerdere opdrachten, waarmee je punten kan scoren. Die opdrachten moeten onderweg worden uitgevoerd en het hangt van de creativiteit van ieder team af hoe deze op te lossen. Wie de meeste punten heeft gescoord, wint deze editie van de METAKITTRUN. Daarbij houden we de route, de plaats van overnachting en diversiteit aan opdrachten zolang mogelijk geheim.

Wie kunnen er meedoen?

Iedereen die een auto heeft. De organisatie zorgt er voor dat iedere auto (minimaal 2 bestuurders met geldig rijbewijs) een Metakids karakter krijgt. Zelf de auto “pimpen” tot ultieme Metakitt is natuurlijk ook toegestaan. En vooral voor dat laatste vallen ook extra punten te verdienen. Daarnaast is er voor de origineelste, grappigste en meest bijzondere auto een pracht van een prijs te winnen!

Wanneer?

Zaterdag 24 en zondag 25 september 2016.

Wat kost het en wat krijgen we daarvoor?

Het inschrijfgeld voor de METAKITT RUN 2016 bedraagt € 195,- per persoon. Hiervoor is het volgende inbegrepen:

Onderweg

● Koffie met gebak (tijdens 1 van de stops)

● Lunchpakket

● Leuk aandenken METAKITT RUN

In het hotel

● overnachting

● onbeperkt (avond) eten

● onbeperkt drinken

● ontbijt

We kunnen je verzekeren dat een groot gedeelte van het inschrijfgeld, rechtstreeks naar Metakids zal gaan. En dat gaat vast een heel mooi bedrag worden!

Wat moet je zelf betalen/regelen/meenemen?

● brandstof

● eten/drinken onderweg

● (reis)verzekering en pechhulp verzekering

● Geldig paspoort/ID

Meedoen?

Dat kan! Vanaf 10 maart kun je je inschrijven via de website www.metakittrun.nl. Vervolgens ontvang je dan een inschrijfformulier waar o.a. de betalingsgegevens op staan. Pas na betaling van de volledige € 195,- p.p. is de inschrijving definitief.

Het organiseren van dit evenement kun je niet alleen. De organisatie bestaat uit vier vrienden, die begaan zijn met het lot van Maud en Metakids een warm hart toedragen. Wij gaan er samen voor zorgen dat deze METAKITT RUN onvergetelijk wordt. Een rit van meer dan 1100(!) km, waarbij gezelligheid en saamhorigheid voorop staan.

Jij doet toch ook mee?

Groetjes

Organisatie METAKITT RUN 2016

Sven, Mark, Jim en Jeroen

Foto: Ingezonden