DSC 7648 Custom

Open Winddag, op 18 juni a.s. van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Het is een programma dat veel mensen aan zal spreken, dat Bezoekboerderij ‘Leven van de wind’ dit jaar op de Open Winddag op zaterdag 18 juni organiseert. Het akkerbouwbedrijf en windmolen van Huib en Jacco de Graaf wordt letterlijk en figuurlijk het toneel voor een bomvol en gevarieerd programma. Camping-voor-één-nacht Het begrip ‘kamperen bij de boer’ krijgt een hele andere dimensie tijdens de Open Winddag. Gewapend met tent, caravan of camper kunnen geïnteresseerden op vrijdagavond 17 juni inchecken op de Pop-Up camping. De uitgestrekte grasvelden rond de windmolen bieden meer dan genoeg ruimte voor een overnachting met uitzicht over de uitgestrekte landerijen. Welkomstborrel, boerenBBQ, kampvuur en een ontbijtservice zijn bij de overnachting inbegrepen. Een avontuur voor jong en oud op steenworp afstand van het dorp Wieringerwerf!

Uitwaaien

Op zaterdag 18 juni vind de eigenlijke Open Winddag plaats. Bezoekers kunnen binnen in de molen kijken, waar een servicemonteur uitleg geeft over de werking van de windmolen. Bijzonder is ook het computersysteem waar real-time uitgelezen kan worden hoeveel elektriciteit de molen produceert en hoeveel huishoudens daar profijt van hebben. In de ontvangstruimte van de Bezoekboerderij is ook informatie te krijgen over Windpark Wieringermeer dat in onze polder ontwikkeld wordt. Terwijl de ouders van een kopje koffie met appeltaart genieten, is er voor de kinderen meer dan voldoende mogelijkheid om uit te waaien. Er is een klim- en klauterbaan, een kuubskistendoolhof en een reuze-zandbak aan de voet van de windmolen. Met huisgemaakte pannenkoeken, patat van eigen aardappelen en ijsjes als toppunt van een heerlijke dag.

Pendelbus en theater

Heel speciaal tijdens deze editie van de Open Winddag is dat een onderdeel van theatergroep Karavaan een bezoek brengt aan de Wieringermeer. De hele dag door geven zij hun artistieke blik op windmolens, gepresenteerd vanuit een wel hele interactieve installatie. Een pop-up theatervoorstelling, zo kan het ook genoemd worden. Net als de editie van vorig jaar is er ook bij deze Open Winddag een pendelbus die bezoekers vanaf de Bezoekboerderij naar het windmolenpark van Nuon aan de Ome Keesweg en de windmolens van het ECN-testpark aan de Schervenweg brengt. Ook stopt de pendelbus bij Meelmolen ‘de Herder’ in Medemblik waar enthousiaste molenaar Theo een rondleiding verzorgt. Speciaal voor bezoekers aan de Open Winddag kan de meelmolen deze dag kosteloos bezocht worden.

Foto: Ingezonden