Irene Custom

100 jaar droge voeten in de polder.

Stichting Cultuur binnen de Dijken gaat in Juli 2016 een bijzonder project organiseren in de gemeente Hollands Kroon.

De projectbegeleider(Irene van Oers) wilde graag een cultureel project ontwikkelen voor senioren (60+). Ze dacht daarbij aan mensen als haar overleden vader, wie een echte toneelman was. Wat had het haar enorm leuk gevonden om hem nog eens te zien schitteren op toneel voor zijn (klein)kinderen. Zo mooi om mensen, die in vroegere jaren met toneel/muziek e.d. bezig waren, te stimuleren met hun oude passies aan de slag te gaan. Maar het project is juist ook voor senioren die altijd nog zoiets “hadden willen doen”, maar dat eerder nooit gedurfd/gekund hebben. Het resulteerde in: “de theater – en theatertechniekweek voor senioren (60+) Hollands Kroon”.

In de week van 11 juli t/m 16 juli gaat het plaatsvinden. Het wordt een week waarin de groep deelnemers met elkaar, en een aantal professionals in één week een voorstelling gaat maken en opvoeren. Het thema van de week is 100 jaar droge voeten in de polder.

Het project start met het uitwisselen van de verhalen/overlevering van ervaringen van de 60-plussers m.b.t. het thema .Deze zullen worden gebruikt in de voorstelling. Hierna splitst de groep zich.

De deelnemers kunnen kiezen voor de spelersgroep of de theatertechniekgroep . De spelersgroep gaat met de regisseur verder met (improvisatie)oefeningen, het samen maken van het voorstellingsverhaal en het oefenen van de scènes. Op dag 2 studeren een aantal van de spelersgroep met de zangdocente het lied voor de voorstelling in, die op de eerste dag is uitgekozen. De techniekgroep gaat zich met de video-technici bezig houden met de scenografie, het promoten van de voorstellingen en de (technische)uitvoering van decor en beeld. In dit project zal sterk gebruik gemaakt worden van de mogelijkheden van video, audio en projectie.

De laatste dagen van de week wordt alles in elkaar gevoegd: Het verhaal/het lied en de techniek zullen samen een bijzondere voorstelling vormen. Het wordt een fantastische week, waarin verschillende senioren elkaar ontmoeten. Hun talenten worden gestimuleerd en hun creativiteit vergroot. Gezamenlijk met de professionals werken ze toe naar een bijzonder eindproduct!

Dit eindproduct zullen ze gaan laten zien op meerdere locaties in Hollands Kroon. Vrijdag 15 juli spelen ze de voorstelling in Museum Anna Paulowna om 16.30 uur en 19.00 uur. Zaterdag 16 juli begint de voorstelling om 19.30 uur in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. De kosten voor deze bijzondere week zijn €50,- en de week speelt zich af in Museum Anna Paulowna.

Voor het project zoeken we ook senioren die willen helpen met kleding, decor, begeleiding van de voorstelling, etc. .. Zou u dat leuk vinden, horen we dat ook heel graag! U kunt zich aanmelden via het later genoemde mailadres of telefoonnummer.

Mocht u belemmeringen ervaren voor het meedoen met het project wat betreft vervoer of fysieke problemen, kunt u contact opnemen. Wij zullen dan ons best doen om een oplossing te zoeken!

Wij verwachten een bijzondere week waarin 60-plussers elkaar kunnen ontmoeten, samen iets creëren, en waarin genoten wordt van elkaar en het proces. Kom gezellig meedoen!

Aanmelden en informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-19505135 Hier kunt u ook de entreekaartjes voor de voorstellingen à €10,- reserveren.

Foto: Ingezonden