IMG 1047 BorderMaker

Zomerpop heeft het ‘m geflikt: dé live-sensatie van dit moment, De Staat, komt zaterdag 3 september naar Hoogwoud.

Naast de eerste veelbelovende namen verrast de organisatie ook met de keuze om het festival een dag eerder te laten plaatsvinden.

Zaterdag wordt nu de hoofddag

Het gerucht zette half Hoogwoud in rep en roer. Zou het Zomerpopdiner écht van zaterdag naar vrijdag verhuizen? Ja, bevestigt voorzitter Wouter Maas. “We beginnen gewoon een uurtje later, zodat iedereen rustig uit zijn werk kan komen.” Het hoofdprogramma valt nu op zaterdag in plaats van zondag. Maas: “Ondanks fantastische slotacts zagen we het aantal bezoekers later op de avond teruglopen. Zonde! Op zaterdag gaan de mensen gemakkelijker door tot één uur.”

De organisatie realiseert zich dat jongeren juist op zaterdag hun geld verdienen. “Sommigen zullen inderdaad een uurtje eerder vrij nemen, of misschien de start missen. Maar het voordeel van lekker uitslapen op the day after is voor de meesten veel groter”, weet bestuurslid Roy Wester. “En reken maar dat je die zondag ook echt nodig hebt om bij te komen”, lacht hij met voorkennis over de line-up.

De Staat

De meest indrukwekkende naam is die van De Staat. Waar deze Nijmeegse formatie ook speelt, het publiek gaat los. In mei verzorgde De Staat dertien keer het voorprogramma van Muse, een van ’s werelds grootste rockbands van nu. Na alle lovende kritieken ligt de focus nu op een eigen Europese tour en grote festivals als Pinkpop. “En Zomerpop dus”, knipoogt Wouter. “Wie deze must-see deze zomer in de buurt wil meemaken, moet 3 september naar Hoogwoud komen. Daar zijn wij best trots op.”

Meer spektakel

Voor de zaterdag zijn al meer namen bevestigd. 12:04 de overtuigende winnaar van De Slag om Hoogwoud. The Brahms: de ‘Nederlandse Vampire Weekend’. The Electric Company: aanstekelijke indierock van de Herman Brood Academie. Thijs Boontjes Show- en Dansorkest: funky Nederlandstalige rock (met o.a. de West-Friese bandleden van Douwe Bob!). En Les Truttes: het Belgische muziekspektakel dat Zomerpop 2016 met een groots eindfeest zal afsluiten.

De komende maanden wordt de line-up compleet gemaakt, ook voor de vrijdag en de Dance-tent.

Meer informatie en ticketverkoop: www.zomerpop.nl