IMG 1644 BorderMaker

Baggerdag is de jaarlijkse activiteitenmiddag waarbij alle spelletjes in het teken van modder staan.

Eén van de populairste spellen is het baggervoetbal, dit is een klein veldje met een laag bagger van een paar centimeter. Je kan je wel voorstellen wat er gebeurd als je tegen de bal trapt… De bagger vliegt door de lucht!

De bagger die onder andere voor het baggervoetbal gebruikt wordt is verse bagger uit de sloot. Door de bagger door een zeef te halen wordt alle rotzooi eruit gefilterd en daarna verdund met water zodat het lekker in de rondte spat tijdens het voetballen.

Tijdens de vorige editie van Baggerdag zijn er met een action camera video’s gemaakt van de deelnemers tijdens de spelletjes en zelfs door de waterbakken heen gevolgd, dit leverde spectaculaire beelden op. Een compilatie hiervan is te vinden op www.baggerdag.nl.

Behalve het baggervoetbal zijn er nog meer spelletjes die in het teken staan van bagger. Er is een stoere survivalbaan en je kan je spierballen laten zien bij het spijkerbroekhangen. Op de 40 meter lange buikschuifbaan kan je testen hoe ver jij kan glijden en op de tobbedansbaan gaat het om de beste tactiek en een beetje geluk.

Traditiegetrouw wordt de Baggerdag op zondag middag 13:00 uur geopend door het bestuur met een mega schuif op de buikschuifbaan. Als de teams zijn ingedeeld starten de spellen. Er wordt gestreden in 2 leeftijd categorieën, 8-10 jaar en 11-14 jaar. Baggerdag wordt zoals ieder gehouden op vaderdag, 19 juni. De middag zal tot rond 17:00 uur duren.

De kaartverkoop is 2 weken geleden gestart en al meer dan de helft van de kaarten zijn verkocht. Meld je daarom snel aan via onze website want zodra de kaarten uitverkocht zijn is het niet meer mogelijk om op de dag zelf aan de kassa een kaartje te kopen.