IMG 2229 BorderMaker

400 Jaar Oudesluis...dat moet op vele manieren gevierd worden!

In het weekend van 24,25 en 26 juni staan er tal van leuke activiteiten op het programma. Cultuur en creativiteit komen op die dagen volop aan bod, maar ook sportieve activiteiten staan centraal

Zo heeft het activiteitenteam van Paardenpension Fleur Stables, in samenwerking met psv West-Friesland, een Concours Hippique op de agenda staan.

Zaterdag 25 juni staat in het teken van de paarden en deze dag wordt er in verschillende disciplines gereden. Dan hebben wij het springen in de klasse B t/m ZZ, waar er € 1.500,- aan prijzengeld te verdelen valt!! Op deze dag wordt er uiteraard ook dressuur gereden in de klasse B t/m ZZ. Ook hier zijn mooie prijzen te verdienen. Tevens hebben wij in beide disciplines het BB Impuls er aan toegevoegd, dit houdt in dat er gestart kan worden zonder startkaart, maar men dient wel lid te zijn van de KNHS. Of wat dacht u van het onderdeel veteranen springen, dat is met een knipoog naar de 40 plussers toe, die het leuk vinden om ook eens de stoute schoenen aan te trekken en op aangepaste hoogte hun rondje te springen. En met trots kunnen wij vertellen dat wij Nathaly Menkveld deze dag hebben kunnen strikken voor een demonstratie Working Equitation. Zij zal tijdens de demonstratie uitleggen en laten zien hoe je, je paard het beste door bepaalde obstakels kunt laten gaan. Deze mooie tak van paardensport komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa en wordt al populairder in Nederland.

Zondag 26 juni staat in het teken van onze toekomst oftewel de pony ruitertjes. Zo hebben wij het springen in de klasse B t/m ZZ. En dit belooft weer spannend te worden, want hoe klein ze ook zijn, ze gaan voor de winst!! Ook de dressuur ruitertjes en amazones zullen zich deze dag van hun beste kant laten zien in de klasse B t/m ZZ. Ook voor deze disciplines hebben wij het BB Impuls toegevoegd, zodat er gestart kan worden zonder startkaart, maar ook weer als lid van de KNHS. Uiteraard hebben wij ook de Bixie klasse. Dit is echt voor de aller kleinsten...een genot om te zien. Zij kunnen meedoen met dressuur, springen en spel. Ook hier zijn weer leuke prijzen te winnen. Deze dag wordt er uiteraard ook aan de broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes gedacht. Er komt een springkussen, er kan worden geschminkt en er zijn tal van leuke spelletjes op het terrein.

Verder staan dit gehele weekend tal van leuke kraampjes in ons ‘strodorp’, dus kom gerust een kijkje nemen op het land aan de Grote Sloot ( tussen nummer 489 en 491 ). De toegang is gratis en de koffie staat klaar. U bent op beide dagen van harte welkom van 09.00 tot 18.00 uur. Voor opgave ga naar: www.startlijsten.nl of kijk eens op onze facebookpagina Concours Hippique Oudesluis.

Let op!!! Wij verzoeken u om u trouwe viervoeter deze dagen thuis te laten, dit in verband met het Neosporabacterie!!!

Ook ’s avonds zijn er feestelijke evenementen te beleven in het dorp Oudesluis. Dit weekend wordt het hoogtepunt van de viering van 400 jaar Oudesluis!!

Op vrijdag 24 Juni worden onze taartenbakkers beoordeeld in HEEL OUDESLUIS BAKT!! Om 20.15 uur worden de drie beste taartenbakkers van Oudesluis uitgekozen!!

Er wordt in drie leeftijdsgroepen gestreden .

Kinderen tot 12 jaar

Opgroeienden van 13 tot 18 jaar 

Volwassenen vanaf 18 jaar

De bedoeling is dat,het een mooie en lekkere taart is: dus geen cake of muffin. De taarten worden tussen 15.00 en 16.00 uur ingeleverd in de feesttent op het voetbaltrainingsveld aan de Melchiorstraat 2. Voor iedere categorie wordt één prijs uitgereikt in de vorm van een onvergetelijk aandenken. Niet geheel onbelangrijk…de taarten worden beoordeeld door het beroemde bakkerspaar uit de regio, de heer en mevrouw Slijkerman.

Voor opgave ( graag vóór 18 juni ) : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het lot van de taarten is….opgegeten worden, tijdens de Bingo, die begint om 20.30 uur in de feesttent. Hier zijn leuke prijzen te winnen!!

Zaterdag 25 juni is er van 14.00 tot 16.00 uur sportdag op de sportvelden van sportcomplex ‘ Jacob Stammes’.

’s Avonds barst het feestgeweld los in Oudesluis. Om 20.00 beginnen we met eenakter van Animo die om 21.00 uur wordt opgevolgd door een optreden van het Oudesluizerkoor dat vervolgens het stokje om 21.20 uur overdraagt aan De Hijgende Herten!! Dit belooft een gezellige avond te gaan worden!!

Zondag 26 juni sluiten wij dit feestweekend af met een gezellige barbecue van 15.00 tot 19.00 uur bij de feesttent. Tijdens de barbecue zijn wij op zoek naar “ Oudesluis got Talent “!! Iedereen, van jong tot heel oud kan zijn of haar talenten tonen. Alles mag ten gehore gebracht en/of vertoond worden. Van instrumentaal, vocaal, dansend, acrobatisch, magisch, cabaret, enz. Het zijn allemaal vrije optredens, zonder jurering en de hoofdprijs bestaat uit het hardste applaus van het publiek!! Voor meer informatie of inschrijven : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mocht u meer informatie willen weten over dit feestweekend kijk dan gerust eens op onze website :

www.400jaaroudesluis.nl