IMG 3368 BorderMaker

Op de zondag van Zijdewinder kermis zullen dit jaar wederom in Zijdewind de jaarlijkse mountainbike wedstrijden plaatsvinden, ditmaal op 11 september 2016.

Na de succesvolle voorgaande edities heeft Stichting ATB Zijdewind er dit jaar weer alles aan gedaan om er een spetterend fietsfeest van te maken.

Dames duo estafette

Vrouwelijke renners kunnen weer deelnemen aan de duo estafette. Het onderdeel waarin de vrouwen samen in een estafette vorm een totaal van 6 ronden zullen rijden. Twee dames rijden om en om een ronde, het estafette stokje is wederom een bidon met een transponder voor de tijdwaarneming. Dames die de wedstrijd individueel willen rijden kunnen starten in de klasse recreanten dames.

Herinnering

Dit jaar wordt gereden met elektronische tijdregistratie waarbij een chip in het stuurbord is verwerkt, het stuurbord mag de renner als aandenken aan zijn deelname houden. Er is voor iedere deelnemer bij de jeugd een herinnering. De oudere deelnemers strijden om goed gevulde prijzenpotten zoals voorgaande jaren.

Direct na de laatste wedstrijd zal muziek, in de persoon van Koos Slippens (Leadzanger van de regionaal vermaarde band Jukebox) losbarsten in de feesttent. Het publiek en de renners kunnen gelijk hun dorst lessen en genieten van de muziek. Er is douchegelegenheid op Camping "De Rietkraag" aan de Zandweg 6 te Zijdewind. Deelname is voor eigen risico, een valhelm is verplicht en rijden op een cyclocross fiets is toegestaan.

Meer info