IMG 3463 BorderMaker

Het is alweer 5 jaar terug sinds we zijn gestart met de optredens verzorgt door lokale muzikanten op de dinsdagmiddag met de Zijdewinder kermis.

Voorheen werd er gespeeld onder de naam “Groeten uit ’t Zijdewind”, maar sinds 3 jaar korten we het af naar “GUTZ”.

Sindsdien zijn er een aantal dingen veranderd, bijvoorbeeld in de organisatie. Initiatiefnemer Ben Boekel droeg de eerste jaren alles op zijn schouders waarna David Scholten hem kwam versterken. Dit jaar is er een heus Gutz bestuur bestaande uit Willem Kolkman, Marian Wit, Annelies Broersen, Ben Boekel en David Scholten waarin iedereen zijn specialisme/taken uitoefent.

GUTZ is inmiddels uitgegroeid tot een begrip, waarbij het lijkt alsof de deelnemende lokale muzikanten er ieder jaar steeds meer worden. Dit jaar staat de teller al op 35 lokale muzikanten, “het lijkt Volendam wel…” Dit uit zich in veel verschillende soorten muziek stijlen, en vooral veel nieuwe frisse ideeën welke we uiteraard voor ons houden tot de grote dag!

Met deze grote groep muzikanten, die normaal gesproken niet met elkaar spelen, zal er dus veel gerepeteerd moeten worden waarmee we vrijwel direct na de Veldtemer kermis beginnen. Dit doen we op 3 verschillende locaties met de hulp van 3 “basisbands” ofwel met andere woorden, muzikanten die er altijd zijn en een draagvlak vormen voor de wisselende muzikanten. Iedere muzikant kan zijn muzieksuggesties inbrengen, en de lekkere wegspelende nummertjes (die ook nog goed moeten passen op een kermis….) worden beoefend en ingespeeld. Zo proberen we voor elk nummer een volwaardige band te hebben die deze op de kermis wegspeelt.

Dit is eigenlijk 3 maanden fun want uit ervaring is gebleken dat de repetitie avonden gepaard gaan met veel gezelligheid! Alles gaat eigenlijk constant door in een vrijblijvend sfeertje, wat nodig is om deze fun factor hoog te houden. Gelukkig is gebleken dat dit geen anti-climax is naar de dinsdag van de Kermis toe, want ieder jaar weer blijkt dat we de tent ermee vol krijgen en houden!!

Dit jaar zijn er in ieder geval weer een aantal nieuwe ideeën opgeborreld dus verwacht weer verassingen GUTZ. Wat dit voor ideeën zijn,,,, of dit nu een gospel koor is, of dat het een Harley Davidson motorrijder de tent binnen rijdt om een nummer te komen zingen en tegelijk de tent komt doodschrikken, of dat er een panfluitset gespeeld wordt, of dat…. etc. gaan we zeker niet verklappen…….

Verrassende elementen zitten er ook dit jaar weer in en dat mag je onderhand van GUTZ verwachten. We gaan dus nog niet te veel erover zeggen maar zorg dat de kelen gesmeerd zijn want die kan je goed gebruiken bij het meezingen!

Het wordt weer een dag voor jong en oud, dus zorg dat je erbij bent op dinsdag 13 september vanaf 14.00 uur!!!!