0002 Custom

Als afsluiting van een bijzonder seizoen is er op zondag 11 september een Ambachtendag in Museumboerderij West-Frisia in Hoogwoud.

Pure ambachtelijkheid: daar draait het deze dag allemaal om. In en rond de sfeervolle stolpboerderij zijn die middag meer dan 20 bijna vergeten ambachten te zien. Het gevarieerde programma vindt plaats tussen 11.30 en 16.30 uur. Op het erf is van alles te beleven. Uiteraard kan ook het museum worden bezocht. Er is gelegenheid om koffie, thee of fris te gebruiken. Een puntje lekkere appeltaart maakt het compleet.

Het thema van deze dag past uitstekend bij de Museumboerderij. Tijdens de bouw van een stolpboerderij werd alles met de hand gedaan. Sommige ambachten worden ook nu nog toegepast. Denk aan rietdekken, kaasmaken, vis roken en bijen houden. Mandenvlechten, tingieten, vilten en hoeden maken worden nu nog toegepast als een luxe vorm van creƫren. Hoe dat allemaal gaat wordt duidelijk gemaakt door enthousiaste en vakkundige mensen. Wat de techniek betreft: er zijn puffende motortjes en bij open vuur zullen Viking sieraden worden gemaakt.

Ook voor kinderen zijn er activiteiten tijdens de Ambachtendag. Zij kunnen onder begeleiding zelf bezig zijn met beeldhouwen in speksteen, sjoelen en nog meer. Onder het motto: zien, doen en beleven wordt het voor elke leeftijd weer een mooie dag daar aan de Koningspade!

De entree bedraagt 3 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Het adres is Koningspade 31, 1718 MP Hoogwoud.

Voor meer informatie: 0226-351431