Licht als grondstof Foto Kees Looijesteijn

Boeiende presentatie over de vruchtbare wisselwerking tussen literatuur en fotografie Expositie van mooiste foto’s fotoclub ’t Perspectief.

Kanselrede

Net als vorig jaar combineert de fotoclub ’t Perspectief een expositie met een lezing. De club is verhuisd naar het cultuurkerkje in Oudesluis. Om die reden is er sprake van een ‘kanselrede’. Voorzitter Kees Looijesteijn houdt vanaf de preekstoel een beeldende presentatie over de wisselwerking literatuur en fotografie.

Er wordt ingezoomd op de inspirerende werking van verschillende kunstdisciplines op elkaar. Tijdens de ‘kanselrede’ komen zaken aan de orde als: de verschillende lagen in een boek maar ook van foto’s. De overeenkomsten tussen het beschouwen van foto’s en een boekbespreking. Zo kent de fotografie net als taal zijn eigen grammatica, stijlvormen, en (verhaal)structuur Als licht de grondstof is voor de foto dan is taal de grondstof voor communicatie. Om die reden wordt ingegaan op de soorten taal: minderheidstaal, officiële taal, spreektaal en jongerentaal

Expositie

Daarnaast presenteren de leden van de Fotowerkgroep ’t Perspectief hun persoonlijk keuze uit hun werk. Gedurende het weekend worden hun beste foto’s tentoongesteld in het Cultuurkerkje Oudesluis.

De fotowerkgroep ‘t Perspectief is een actieve club die zich vooral bezig houdt met o.a. creatieve fotografie. De leden komen voornamelijk uit de Kop van Noord-Holland.

Waar: Cultuurkerkje Oudesluis. Noorderweg 14a, 1757 PC, Oudesluis

Wanneer: zaterdag 17 en zondag 18 september

Hoe laat: expositie open van 13:00 – 17:30 uur

Kanselrede vanaf zaterdag 17 en zondag 18 september 15:30 uur

Toegang: Gratis

Foto: Kees Looijesteijn