14206169 1045273618921755 7311975098564960190 o Custom

Vorige week konden wij al melden op deze Nieuwspagina dat Bas Peetoom uit Winkel goede zaken heeft gedaan op het circuit in Coventry (Engeland).

Maar er waren nog veel meer rijders uit onze omgeving die aan de start verschenen. Lex Limmen, Bart koopmans, Peter Ruig, Jac Tesselaar, Wendy Koopmans, Boy Tesselaar, Dennis Tesselaar en Mark Tesselaar kwamen allen in de baan. Voor de grote groep fans uit Winkel en omstreken, was het bijna niet bij te houden, welke favoriet er nu weer voorbij kwam. Dit evenement wordt jaarlijks door zeer veel mensen uit onze omgeving bezocht.

Waarom is autocross in Winkel zo populair?

Een reden is misschien, dat de eerste autocross in Nederland, oot in Winkel heeft plaatsgevonden.

Een inwoner van Winkel kwam in de jaren vijftig terug van een reis naar Australië en vertelde zijn reisverhaal in het plaatseljke café. Hij had een nieuw evenement gezien, er reden auto's rondjes achter elkaar aan en de snelste auto won na zoveel rondjes rijden. Enkele aanwezige ondernemers die aanwezig waren in het café pakten het verhaal op, want wat ze in Australië konden, dat kon ook makkelijk in Winkel.

En zo gebeurde het dat de eerste autocross in Nederland in Winkel werd gehouden. Van de organisatoren, zijn er nog steeds nazaten die op één of andere manier betrokken zijn bij de autocross. Op het Winkelerzand in Winkel sleutelen tegenwoordig heel wat teams aan de wagens, ze steken elkaar aan met het crossvirus, want dit gaat ook van generatie op generatie.

Wil je de eerder genoemde coureurs nog een keer zien rijden?

Kom dan zondag 11 september naar Het ACON-Circuit in Sint Maarten.

Foto: Ingezonden