IMG 6036aa BorderMaker

De laatste partij van de badmintonavond van S.V. Sparta was nog maar net ten einde gekomen, of de Niedorphal werd in beslag genomen door een grote groep vrijwilligers van Kleindiersportvereniging "Winkel en Omstreken".

De heren gingen snel van start om de hal in gereedheid te brengen voor de show, die het komende weekend zal worden gehouden.

Dit keer zijn er echter alleen konijnen cavia's en duiven te zien uit de gehele Provincie Noord Holland. Tevens zal Tinie Koomen er met haar leerlingen exposeren.

De tentoonstelling wordt geopend op vrijdag 9 december om 20.00 uur, dit zal gebeuren met een klein ceremonieel door een plaatselijke bekendheid. Daarna gaat de zaal open om 20.20 uur tot 22.00 uur Zaterdag 10 december is de zaal geopend van 10.00 uur tot 22.00 uur Zondag 11 december toegankelijk van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Was er op de zaterdagmorgen traditioneel de gelegenheid voor kinderen in de basisschoolleeftijd, om hun eigen dier te laten zien en daar verzorgingstips voor te kunnen krijgen, hebben we voor dit jaar besloten dat niet door te laten gaan, omdat we gebonden zijn aan de entingsvoorschriften en de ophokplicht. Tijdens de hele tentoonstelling zal er wel voor kinderen gelegenheid zijn om lijfelijk met (geënte) konijnen in aanraking te komen in een speciaal daarvoor ingerichte hoek. Zij krijgen dan een beperkte tijd, onder toezicht, de kans een konijntje te aaien.

Het is voor alle kinderen belangrijk om deze ervaring op te doen en mogelijk leidt het ertoe dat ze de stap nemen om zelf de verantwoording te gaan nemen voor een levend wezen.

Voor de liefhebbers begint zaterdagavond 10 december om 20.00 uur een BINGO in de kantine van de Niedorphal, met als hoofdprijs een speenvarken of de waarde ervan als vleespakket, en uiteraard nog vele andere prijzen.

Voor informatie: M.Langedijk. 06-20843090 of Sjaak Hinke, 06-12519306, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IMG 20161207 WA0002aaa

Het dier op de foto slaat een jaartje over in verband met de maatregelen tegen de vogelgriep.