provincie noord holland 640x480

De provincie Noord-Holland gaat het fietspad verbreden tussen de Havenstraat en de fietsstraat (Vennikerweg) langs de Provincialeweg (N241) in Zijdewind.

Het fietspad is daarom tussen 19 maart en 12 april 2018 afgesloten. Dit is een van de laatste werkzaamheden van de herinrichting van de N241.

De herinrichting van de N241 was in december 2017 al klaar op enkele afrondende werkzaamheden na, waaronder het verbreden van dit fietspad. Vanwege het verleggen van kabels en leidingen en de beperkte ruimte hiervoor was het eerder niet mogelijk om deze werkzaamheden uit te voeren. Het fietspad is tijdens de werkzaamheden afgesloten. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Priggeweg - de nieuwe parallelweg - aan de oostkant van de N241.

Afrondende werkzaamheden

Na de aanleg van het fietspad volgen nog het aanbrengen van de bewegwijzering (april), opruimen van de bermen, het vervangen van de tijdelijke verlichting door permanente lichtmasten (juni) en het plaatsen van de straatnaamborden op de Priggeweg en Vennikerweg (datum nog niet bekend). In april wordt ook de deklaag van het asfalt tussen de rotonde bij ’t Veld en de Priggeweg vervangen, omdat de kwaliteit daarvan niet voldoende bleek.

De nieuwe N241

De Provincialeweg (N241) heeft een nieuwe weginrichting gekregen. Sinds begin 2015 is daar volop aan gewerkt. De N241 is verbreed en vernieuwd. Aan de oostkant is een parallelweg aangelegd voor landbouw- en bestemmingsverkeer. Aan de westkant is ruimte gemaakt voor een fietsstraat waar gemotoriseerd bestemmingsverkeer te gast is. Op het drukkere gedeelte ter hoogte van Schagen is een apart fietspad aangelegd. De Lasschoterbrug is vernieuwd en daarnaast is een nieuwe brug gebouwd die aansluit op de nieuwe parallelweg. Op het hele traject zijn zes rotondes gebouwd. De nieuwe fietstunnel bij de Nes zorgt ervoor dat fietsers de N241 veilig kunnen kruisen. Het kunstproject ‘Monster van Nes’ siert de tunnelwand en bestaat uit een reproductie van bodemvondsten die langs of in de buurt van de N241 zijn gevonden door bewoners en zo de archeologische waarde van de omgeving benadrukken.