holl kr

In februari zijn 193 uitkeringsgerechtigden via een brief uitgenodigd om mee te doen aan een cursus om zelfstandig ondernemer te worden.

Vijf inwoners hebben met behoud van uitkering deelgenomen aan de cursus 'Bijstand voor zelfstandigen-prestart' (Bbz-prestart). Deze cursus duurde een half jaar en de drie dames doen op 10 juli examen met presentatie. Slagen zij hiervoor dan ontvangen zij de benodigde financiering om als ondernemer te starten.

Presentatie

De drie cursisten hebben hun ondernemingsplan opgesteld en mogen deze op 10 juli presenteren. Het ondernemingsplan en de presentatie worden beoordeeld door drie juryleden bestaande uit een accountmanager MKB Rabobank, een vertegenwoordiger van Bureau GT&I en een medewerker van de gemeente.

Na een positieve beoordeling van het ondernemingsplan en de presentatie krijgen de cursisten toestemming om als ondernemer aan de slag te gaan. De benodigde financiƫle middelen die in hun ondernemingsplan zijn opgenomen, worden toegekend als deze onder de voorwaarden en normen van de Bbz-2004 vallen.