holl kr

De najaarsoogst is in volle gang. Hollands Kroon is een agrarische gemeente en daarom hebben we in deze periode van het jaar te maken met een verhoogde kans op modder op de weg. Landbouwvoertuigen rijden over openbare wegen en laten modder achter. Houdt daarom rekening met modder op de weg en gladheid (slipgevaar).

Samenwerken

Om de inwoners van Hollands Kroon op de werkzaamheden te attenderen is degene die de oogst binnenhaalt verplicht om de zogenoemde ‘modderborden’ te plaatsen. De vervuiler is verplicht om de weg weer schoon te maken. Helaas gebeurt dit niet altijd. Wees daarom alert, ook als u geen borden ziet.

Wij letten er in deze periode extra op dat er borden worden geplaatst en de weg weer netjes schoon wordt gemaakt. Daarnaast worden er op verschillende locaties in de gemeente, in samenwerking met de Land- en Tuinbouw Organisaties (LTO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) extra spandoeken opgehangen ter attentie van modder op de weg.

Modder op de weg zonder borden? Meld het met Fixi!

Ziet u modder op de weg zonder dat er borden zijn geplaatst, meldt het dan met de Fixi app. Hiermee kunt u zelf altijd en overal een melding maken met uw smartphone.