GHK-logo-2 640x480

Op 24 maart heeft de lijsttrekker van Senioren Hollands Kroon, de heer Jip Pankras, de lijsttrekkers uitgenodigd voor een eerste overleg.

In dit overleg heeft hij zijn voorstel toegelicht op het proces van de coalitievorming. Senioren Hollands Kroon heeft tijdens dit overleg de heer M. (Menno) Huisman, voorgesteld als externe informateur. De opdracht aan de informateur luid als volgt: Op basis van programma en goede verstandhouding tot een coalitie te komen, dat op een breed draagvlak mag rekenen van de gemeenteraad van Hollands Kroon waardoor de bestuurskracht kan worden versterkt en het draagvlak met de burger en bedrijfsleven verbetert. De heer Pankras concludeert dat de lijsttrekkers zich kunnen vinden in het voorstel van de Senioren Hollands Kroon om de heer Huisman aan te wijzen als informateur met de daarbij behorende opdracht.

Vervolgstappen

Deze week nodigt de informateur alle partijen uit voor een gesprek met afgevaardigden van alle partijen. Na de gesprekken rapporteert de informateur de uitkomsten aan Senioren Hollands Kroon. Naar verwachting brengt de informateur volgende week verslag uit en onderneemt Senioren Hollands Kroon vervolgstappen.