IMG 0578aa BorderMaker

De Limo heeft de gehele dag door de Gemeente Hollands Kroon gereden, lees hieronder welke personen zijn onderscheiden:

De volgende 7 personen (waarvan 1 echtpaar) zijn onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer H.J (Henk) Swart (29-02-1944)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Woonplaats: Wieringerwaard

en

Mevrouw C.J.M. (Joke) Schneider -Swart (27-09-1943)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Woonplaats: Wieringerwaard

De heer Swart is 15 jaar bestuurslid geweest, waarvan 9 jaar voorzitter, van de muziekvereniging van Wieringerwaard en zet zich al bijna 50 jaar belangeloos in voor de EHBO-vereniging. Mevrouw Swart-Schneider heeft zich vanaf de begin 70er jaren tot op de dag van vandaag ingezet voor de handbalvereniging Olympia/s.v. Wieringerwaard. Heden ten dage zet ze zich in als vrijwilliger voor de EHBO-vereniging.

IMG 0561aa BorderMaker

De heer J.M. (Marc) Langedijk (20-10-1970)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Woonplaats: Winkel

De heer Langedijk is sinds 1986 lid van de kleindiersportvereniging. Hij is begonnen als jeugdlid en vervult nu de rol als spin in het web in de vereniging. Sinds 2003 is dhr. Langedijk actief als bestuurder bij Stichting Bloemencorso Winkel, hij verzorgt de bloemen voor het corso en is ook op vele andere plekken bij het organiseren van dit evenement inzetbaar.

Mw. M. (Marga) Jonas-Smit (23-12-1961)

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Woonplaats: Westerland

Mevrouw Smit is sinds de 90er jaren lid van de EHBO-vereniging Wieringen. Ze beheert de locatie en begeleid de groepen en zet zich in als EHBO’er bij plaatselijke evenementen. Ze is bestuurslid bij de Stichting Dorpsfeest Westerland en secretaris bij de Stichting Dierenvreugd/Kindervreugd.

Mw. M.J. (Riet) van Hoesel-Tijsen (31-05-1962

Lid in de orde van Oranje-Nassau

Woonplaats: Den Oever

Mevrouw van Hoesel -Tijsen is jaren voorzitter/secretaris geweest bij de Koninklijke muziekvereniging Harmonie in Hippolytushoef en is penningmeester bij de muziekvereniging Apollo. Van 2000 tot 2016 heeft mw. Van Hoesel -Tijsen in het bestuur gezeten van de gymvereniging. Zij is betrokken bij vele activiteiten in Den Oever.

Mw. A.A.M. (Toos) Wit -Smal (25-02-1940)

Lid in de orde van Oranje-Nassau

Woonplaats: ’t Veld

Mevrouw Smal is al 22 jaar zeer actief voor de Stichting Zonnebloem ’t Veld/Niedorp. Ze zet zich in voor de Martinuskerk, is lid van de kerkwerkgroep, de bloemengroep en heeft jaren gezongen in het gemengde koor. Sinds 2012 is ze penningmeester voor “Bridge -café T.O.P” 

IMG 0592aa BorderMaker

De heer P. (Pieter) Schaafsma (04-04-1942)

Lid in de orde van Oranje-Nassau

Woonplaats: Nieuwe Niedorp

De heer Schaafsma heeft vanaf 1997 tot 2017 verschillende bestuursfuncties bij de EHBO-vereniging Winkel – Nieuwe Niedorp bekleed en ondersteuning verleend bij evenementen. Hij is ruim 20 jaar vrijwilliger bij Le Champion als uitpijler bij evenementen en het ophangen van de vlaggen. Sinds 1014 is dhr. Schaafsma woonachtig op de Koperwiek in Nieuwe Niedorp, waar hij zich vanaf dag één heeft ingezet voor het complex.

Jeugdlintjes

Ook worden dit jaar voor de tweede keer de jeugdlintjes uitgereikt. De 4 jongeren worden op 26 april door burgemeester Rian van Dam telefonisch op de hoogte gesteld. De uitreiking van de jeugdlintjes is op 28 april om 15.30 uur. Locoburgemeester Mary van Gent reikt de lintjes uit. Aanwezig zijn de 4 ontvangers van het lintje en zijn/haar ouders/verzorgers.

Bram Breuer (5-10-2008)

Woonplaats: Hippolytushoef

Bram heeft een genafwijking en is zwakbegaafd. In april heeft Bram tekeningen gemaakt en deze deur aan deur verkocht. Met de opbrengst heeft Bram bloemen gekocht en deze uitgedeeld aan de ouderen in isolatie. Ondanks al zijn beperkingen, waaronder Autisme heeft Bram afstand gedaan van zijn tekeningen, en is hij zelfstandig langs de deuren gegaan. Iets wat voor Bram een ongekende uitdaging was. Voor het eerst was Bram even niet de hulpbehoevende, maar kon hij de helpende hand bieden.

Jens Bloemen (25-04-2002)

Woonplaats: Hippolytushoef 

Jens is cum laude geslaagd voor zijn vwo-examen op het Wiringherlant in Wieringerwerf. Jens heeft in zijn jonge leven al veel hobbels moeten nemen. Er zijn dierbaren overleden en al jong heeft hij gezien en ervaren dat niet iedereen gezond en makkelijk door het leven stapt. De eerste jaren van de middelbare school ontbrak het hem aan motivatie om hard te werken, de twijfels sloegen bij iedereen om hem heen toe of hij wel op het VWO kon blijven. Uiteindelijk, na het kiezen van zijn favoriete profiel, het treffen van de juiste leerkrachten die hem wisten te stimuleren en vooral zijn eigen doorzettingsvermogen is hij cum laude geslaagd. Bovendien kreeg hij een oorkonde van de school voor zijn bijzondere prestatie bij het examen voor wiskunde. Zijn kennis heeft hij door middel van het geven van bijlessen overgedragen op diverse leerlingen die er moeite mee hadden. Wiskunde D, B en A een 10 en natuurkunde een 9

Justin De Weert (25-03-2003)

Woonplaats: Hippolytushoef

Justin is vrijwilliger bij Wieringer Eilandmuseum Jan Lont en beheert de Facebook en website Wieringer Eilandmuseum Jan Lont. Hij is matchgroeplid Hollands Kroonse Uitdaging, beheerder Facebook en website Schietvereniging De Vrijheid Westerland, Lid Microsoft Datacenter Community Fund Board, lid medezeggenschapsraad RSG Wiringherlant. Daarnaast plaatst hij vrijwillig van alles door in de sociale media van verenigingen en organisaties waar hij sympathie voor heeft.

Shanya van Soest (15-03-2003)

Woonplaats Wieringerwaard

Shanya heeft het leven van haar moeder gered door de huisarts te bellen. Moeder voelde zich niet lekker. Shanya heeft de ernst van de situatie goed ingeschat, want haar moeder had een hartinfarct. Ze heeft huisarts gebeld en haar moeder met spoed naar het ziekenhuis gebracht Hiervoor was ze al een fantastische mantelzorgster voor haar moeder. Shanya zet zichzelf altijd opzij door anderen te helpen. Moeder is vanaf 2011 chronisch ziek en zij helpt en geeft steun waar ze kan. Een dochter uit duizenden.