IMG 4574aa BorderMaker

Op 5 november 2020 heeft de Gemeente Hollands Kroon de naam Meetparkcircuit toegekend aan het tracé aan fiets-/voetpaden in park De Meet in Nieuwe Niedorp.

Op dat zelfde moment werd de stichting "vrienden van park De Meet" opgericht, zij gingen toen meteen al in overleg met Kernbeheer om het park te beheren.

De stichting heeft bezwaar tegen de naam Meetparkcircuit voor de fiets- en voetpaden. Zij vinden het een ‘niet logische naam’ en verwachten dat hulpdiensten met de twee namen voor het tracé bij aanrijden naar het vrij grote park gemakkelijker op de juiste plek terecht komen. Zij stellen voor de twee hoofdpaden een naam te geven en hebben hiervoor suggesties gedaan.

1. IJsvogelpad voor het hoofdpad in het noordelijke deel van park De Meet, tegen de kern Winkel. De IJsvogel heeft net als VV Winkel o.a. de kleuren blauw en wit als lijfkleuren.

2. Koolmeespad voor het hoofdpad in het zuidelijke deel van park De Meet, tegen de kern Nieuwe Niedorp. De koolmees kleurt overwegend geel en zwart net als de voetbalclubkleuren van VV Nieuwe Niedorp.

Hiermee komen dus de eerder geplaatste straatnaamborden (Meetparkcircuit) te vervallen en zullen binnenkort de twee nieuwe namen op de straatnaambordjes te zien zijn.

Omdat er geen bewoners aan deze straten wonen, is deze verandering snel op te lossen.