bord

Vanaf 2 mei 2022 voert KWS Infra in opdracht van de Gemeente Hollands Kroon werkzaamheden uit rondom het Winkelhart Nieuwe Niedorp.

Het gebied rondom het winkelcentrum wordt heringericht en door een reconstructie van het Hoefje wordt de aansluiting van het Hoefje op de Trambaan afgesloten voor auto- en vrachtverkeer. Hierdoor zal bevoorrading van bedrijven in het Winkelhart vanaf de Boomgaardweg gaan plaatsvinden. Om dit mogelijk te maken wordt de brug tussen de Trambaan en de Boomgaardweg geschikt gemaakt voor vrachtverkeer.

Vanaf maandagochtend 2 mei tot en met maandagavond 9 mei wordt de brug tussen de Boomgaardweg en de Trambaan afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De brug is alleen toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Gelijktijdig met deze werkzaamheden wordt de bushalte ‘Hoefje’ aan het Hoefje verwijderd. Het vrijkomende materiaal wordt gebruikt om de nieuwe bushalte aan de Boomgaardweg te realiseren. Vanaf 2 mei komt halte ‘Hoefje’ dus te vervallen.

Voorafgaand aan deze werkzaamheden vinden eind april al wat voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals onder andere het kappen van bomen en het inrichten van het ketenterrein.

Vanaf dinsdag 10 mei starten de werkzaamheden rondom het Winkelhart. Deze werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd, waardoor het winkelgebied altijd goed toegankelijk blijft. De werkzaamheden worden naar verwachting afgerond in februari 2023. Vanaf januari 2023 start de reconstructie van het Hoefje. In juni 2023 zijn alle werkzaamheden gereed en is de aansluiting van het Hoefje op de Trambaan afgesloten voor auto- en vrachtverkeer.

279235119 358349842986436 6715617825797875497 n