IMG 8804aa BorderMaker

De volgende personen werden onderscheiden in Hollands Kroon en werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Berend Zuidema

Geboortedatum 27-06-1951

Woonplaats Slootdorp

Dhr. Zuidema is een aanpakker die bergen vrijwilligerswerk verzet. Of het nu bij de voetbalvereniging CV Wieringermeer is waar hij de velden controleert of bij de ijsclub waar hij sinds 1994 secretaris is of hij zich inzet voor de Vereniging van Vogelliefhebbers waar hij materiaal- commissaris en penningmeester was. Loyaal en onbaatzuchtig, die zijn vakantie verzet om een vrijwilligersklusje af te kunnen maken.

 

 IMG 8424aa BorderMaker

Johan Nikolaas Stammes

Geboortedatum 09-05-1956

Woonplaats Nieuwe Niedorp

De heer Stammes is jaren lid geweest van het bestuur van de dorpsraad van Nieuwe Niedorp en heeft zich vanuit die functie sterk gemaakt voor de gemeenschap. Bij de stichting Historisch Niedorp is hij geruime tijd voorzitter geweest en heeft de belangen behartigt van de monumenten in Nieuwe Niedorp. Hij heeft een prominente rol gespeeld bij het ruimen van de Wellington bommenwerper. Ook bij de IJsclub Niedorp is hij jarenlang voorzitter geweest en heeft hij o.a. diverse toertochten georganiseerd. Bij VV Nieuwe Niedorp is hij 25 jaar actief lid geweest en o.a. scheidsrechter.

 

Meijert Cornelis Smid

Geboortedatum 29-09-1935

Woonplaats Den Oever

De heer Smid heeft zich belangeloos ingezet voor de muziekvereniging Apollo en op maatschappelijk vlak. Ondanks zijn inzet is hij altijd zeer bescheiden gebleven. De kleinzoons hebben de kotter overgenomen. En waar ze ook liggen met de kotter, hij haalt of brengt ze. Als ze 's nachts binnenkomen, dan is hij in de haven. Hij zorgt dat de netten heel zijn. Soms is hij uren aan het nettenboeten.

 

 IMG 8478aa BorderMaker

Peter Beers

Geboortedatum 07-09-1954

Woonplaats Winkel

Peter Beers heeft zich jaren met veel enthousiasme ingezet voor verschillende muziekverenigingen. Peter is een zeer trouw muzikant en draagt het dorp Winkel een warm hart toe. Hij is hulpvaardig, waar het om faciliteren gaat en altijd in een goede stemming.

 

 IMG 8444aa BorderMaker

Jean Jacques Mastemaker

Geboortedatum 26-09-1942

Woonplaats Oude Niedorp

Een bijzonder mens met het hart op de goede plek. Altijd bezig met en voor de mensen in zijn dorp, zijn gezin en omgeving. De heer Mastemaker is zich al die jaren belangeloos blijven inzetten voor de dorpsgemeenschap van Oude Niedorp. Getuige de vele blijken van ondersteuning die zijn toegevoegd aan deze aanvraag, zoals van het dorpshuis, de biljartvereniging en de toneelvereniging.

 

De jeugdlintjes werden dit jaar uitgereikt aan:

Julian Hummelen

Geboortedatum 03-12-2004

Woonplaats Wieringerwerf

Julian heeft voor het 2e jaar op rij Gameday in Wieringerwerf gedraaid met ondersteuning van Stichting Link en Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer. Daarnaast gaat Julian vaak mee als er extra handen nodig zijn. Zoals bij activiteiten als Sportnite (lasergamen voor jeugd in de Zuiderzeehallen), expertise verlenen bij het invullen van diverse activiteiten voor jeugd. Of simpelweg de handen uit de mouwen steken. Gedurende zijn hele zomervakantie van 6 weken heeft hij 40 uur per week meegeholpen en hij is 3 keer meegegaan voor eenmalige activiteiten waarbij hij een hele zaterdag/zondag inlevert. Julian heeft veel van de wereld gezien, door het reizen van zijn vader. In armere landen staat hij huizen te bouwen en ook hier in Nederland investeert hij graag veel tijd in het ondersteunen van mensen.

 

Pieter van der Vliet

Geboortedatum 13-07-2008

Woonplaats Hippolytushoef

Loopt al bijna 4 jaar mee met HVC in vakanties en op zaterdag om het oud papier op halen voor de voetbal en handbalvereniging in Hippolytushoef.

 

Rayen Emmink

Geboortedatum 08-12-2011

Woonplaats Anna Paulowna

Rayen heeft op zijn skeelers kerstbomen verzamelt (+/-40 stuks) en ingeleverd bij de gemeente op de aangegeven dag. Van het geld dat hij ervoor kreeg zijn er, op zijn initiatief, door hem en een vriendinnetje boodschappen van gedaan en afgeleverd bij/aan de voedselbank. Zie ook filmpje van regio Noordkop kerstbomen verzamelen 2020. Met een klein beetje hulp van mama voor het vervoer van de boodschappen. En gehele coronatijd knutselwerkjes en tekeningen naar (eenzame) oudere brengen in de buurt.

IMG 8408aa BorderMaker

IMG 8436aa BorderMaker

IMG 8469aa BorderMaker