GHK-logo-2 640x480

Groenvoorziening Noorderkwartier en gemeente Hollands Kroon hebben onlangs een meerjarencontract ondertekend.

Noorderkwartier gaat het zwerfvuil en onkruid in de gemeente aanpakken. Net als het maaien van de gazons. “Het is een superdeal”, vertelt Henk Visser, bedrijfsleider Groenvoorziening.

Visser bladert door de overeenkomst en vertelt uitbundig over de werkzaamheden die Noorderkwartier voor Hollands Kroon gaat oppakken. “Het maaiwerk en de onkruidbestrijding hebben we vorig jaar ook voor Hollands Kroon uitgevoerd”, zegt Visser. Toen werden echter afspraken per jaar gemaakt. Nu gaat het om een contract van drie jaar.

De gemeente wilt dat mensen met behoud van uitkering een opleidingstraject aangeboden krijgen. Vandaar dat Visser in gesprek gaat met de ISD. Volgens de overeenkomst is Noorderkwartier verplicht om voor 6000 uur WWB-medewerkers aan te nemen. Visser: “En dat is precies wat wij graag willen!”

De drie bestekken, maaien gazon, onkruidbestrijding en zwerfvuilbestrijding, zijn de basiswerkzaamheden van de Groenvoorziening. De medewerkers van het Groen zijn daarin gespecialiseerd. De gemeente heeft duidelijk aangegeven dat het om de werkzaamheden binnen de bebouwde kom gaat. Daarbij worden de door de gemeente aangegeven niveaus aangehouden op het gebied van onkruidbeheersing en zwerfvuilbeheersing.

“De verstandshouding tussen Hollands Kroon en Noorderkwartier is goed. Het is fijn dat de gemeente ons dit ook gunt”, aldus Visser.