Provincieboot Canal Parade 2023bbb

Meevaren op de provincieboot tijdens Pride 2024? Deel jouw verhaal!

Wie is een echte verbinder binnen de lgbtqia+-community? Deel je verhaal en geef deze bijzondere persoon in jouw leven op en vaar 3 augustus mee op de provincieboot. Meld je nu aan. 

Provincie Noord-Holland vaart dit jaar opnieuw mee met de Canal Parade met de boot ‘Matching Pieces’. Noord-Hollanders kunnen zich tot 2 juni opgeven om mee te varen door een verhaal te delen over iemand die voor hen een betekenisvolle match heeft gemaakt waardoor zij zich geliefd voelen. Uit alle inzendingen worden begin juni de deelnemers geselecteerd die samen met de persoon uit hun verhaal mee mogen varen.  

Aanmelden 

#TOGETHER 

Het thema van Pride Amsterdam 2024 is #TOGETHER. Samen staan we sterker, ondanks en dankzij onze verschillen. Provincie Noord-Holland geeft het thema #TOGETHER een gezicht door mee te varen met Noord-Hollanders uit de gemeenschap die elkaar weten te vinden. 

Jouw verhaal 

Je kent ze vast; Noord-Hollanders die mensen aan elkaar verbinden binnen de lgbtqia+-community, maar ook met mensen buiten de gemeenschap. Dat kan op het werk zijn, op school, tijdens de studie of privé. Denk aan lgbtqia+-sportteams, zorgen voor diversiteit en inclusie op het werk, het organiseren van Paarse Vrijdag op school, queeretentjes, boekenclubs en dansfeesten, Pridewandelingen en evenementen en drag shows. Vertel waarom deze persoon zoveel voor jou en de gemeenschap betekent.  

Regenboogprovincie 

Noord-Holland is een regenboogprovincie en vindt het belangrijk dat iedere inwoner zichzelf kan zijn. De provincie heeft een grote diversiteit aan inwoners met bijzondere verhalen en is daar enorm trots op. Door deel te nemen aan de Canal Parade van Pride Amsterdam wil ze de zichtbaarheid en acceptatie van lgbtqia+’ers verbeteren.  

Foto: Provincie Noord-Holland