GHK-logo-2 640x480

Partners in Beheer is de nieuwe ontwikkelingsvisie van de gemeente Hollands Kroon als het gaat om het beheer van de openbare ruimte.

De gemeente Hollands Kroon biedt daarin haar inwoners meer mogelijkheden om zelf aan de slag te gaan. Burgers en bedrijven mogen van de gemeente verwachten dat de openbare ruimte voldoet aan de bestuurlijk gekozen kwaliteit. Daarnaast geeft de gemeente haar inwoners ruimte om het beheer over te nemen als ze dat willen. Door een eigen bijdragen te leveren kan men een hogere kwaliteit realiseren. Inwoners met een idee, kunnen hiervoor contact opnemen met team Kernbeheer, elke regio heeft zijn eigen eerste aanspreekpunt. De kernbeheerder kijkt samen met de initiatiefnemer naar de mogelijkheden om het idee te realiseren. Op de nieuwe website www.samenwerkenaanonzeleefomgeving.nl leest men hoe team Kernbeheer werkt en hoe inwoners zelf een bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van de openbare ruimte.

Om onze inwoners en bedrijven hiervan op de hoogte te brengen wordt vanaf volgende week huis-aan-huis een folder verspreid in Hollands Kroon. Wethouder Theo Groot neemt dinsdag 25 november a.s. de eerste folders in ontvangst uit handen van team Kernbeheer. De overhandiging vindt uiteraard plaatst in de openbare ruimte; het parkje achter de Amsteldiepstraat in Den Oever. Dit is een van de eerste zelfbeheerprojecten. Bewoners zijn daar zelf aan de slag gegaan om het onderhoud op een hoger niveau te krijgen. Een aantal enthousiaste bewoners houden het parkje schoon en in overleg verrichten zij het snoeiwerk. Er staan veel bloeiende heesters in dit parkje dus dit vraagt wel wat kennis. Hier helpen de kernbeheerders ze bij op weg. Na de overhandiging van de folder(s) steekt wethouder Groot samen met de bewoners de handen uit de mouwen. Meer weten over kernbeheer of een zelfbeheerproject? Kijk op www.samenwerkenaanonzeleefomgeving.nl