GHK-logo-2 640x480

De gemeenten Schagen en Hollands Kroon lanceren per 1 januari 2015 ‘Meedoen Noordkop’.

Door Meedoen Noordkop kunnen schoolgaande kinderen uit gezinnen met lage inkomens deelnemen aan sportactiviteiten. Deze activiteiten kunnen worden aangekocht in een webshop, waarop sportverenigingen hun aanbod kunnen presenteren. Inmiddels hebben meer dan 40 sportverenigingen zich aangemeld voor de webshop en nieuwe verenigingen kunnen zich nog steeds aanmelden.

Hoe werkt het?

Gezinnen met een minimum inkomen (onder 110% van de bijstandsnorm) en met schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar kunnen vanaf 1 januari 2015 voor een bepaald budget in deze webshop sportabonnementen voor hun kind(eren) kopen. Dit budget wordt door de gemeenten ter beschikking gesteld. Hierdoor krijgt deze groep kinderen de kans om mee te doen in de maatschappij. In 2015 wordt de website uitgebreid met culturele- en onderwijsactiviteiten. Vanaf 1 januari 2015 kunnen gezinnen die mogelijk in dit profiel passen meer informatie lezen op de site www.meedoennoordkop.nl .

Uw vereniging aanmelden?

Vele verenigingen zijn er aangeschreven om zich aan te melden voor Meedoen Noordkop, maar we hebben niet van iedereen een e-mailadres. Heeft u geen mail ontvangen? U kunt uw sportvereniging nog steeds aanmelden via www.meedoennoordkop.nl. Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen via 0224-210400 (Schagen) of via 088-3215000 (Hollands Kroon).