bord

Vanwege werkzaamheden is het fietspad langs de provinciale weg N241 vanaf 11 maart 2015 gedeeltelijk afgesloten bij Schagen.

(Brom)fietsers worden tussen de Kogerlaan en de Muggerburgerweg omgeleid via industrieterrein de Witte Paal. Autoverkeer op de N241 blijft mogelijk met een snelheidsbeperking. In februari 2015 is de provincie Noord-Holland gestart met de herinrichting van de N241 tussen Schagen (kruising N248) en het Verlaat (kruising N242). In deze eerste fase wordt naast de N241gewerkt, van de Snevert tot en met de kruising met de Haringhuizerweg. Hier wordt de reconstructie van het fietspad en de aanleg van een nieuwe parallelweg voor landbouw- en bestemmingsverkeer voorbereid.

Omleiding fietsers

Vanaf 11 maart 2015 is het fietspad langs de N241 afgesloten tussen de Muggenburgerweg en de Kogerlaan. (Brom)fietsers worden zolang er aan de weg gewerkt wordt omgeleid via de Witte Paal over de Muggenburgerweg, Grotewallerweg, Kaagweg, De Boog, De Verbinding, Kogerlaan en vice versa. De route staat met borden aangegeven. De N241 oversteken bij de Haringhuizerweg en fietsen door fietstunnel De Hoep blijft mogelijk.

Alleen snelheidsbeperking voor auto’s

Tijdens de werkzaamheden kunnen auto’s over de N241 blijven rijden met een snelheidsbeperking. Aansluitende wegen en inritten blijven bereikbaar. Op 20 maart 2015 wordt gedurende een dag een halve rijbaan afgezet ter hoogte van Zijdewind in verband met het asfalteren van het ketenterrein van de aannemer. Werkverkeer rijdt via de eigen oprit naar de N241 en niet via de Havenstraat. Auto’s worden veilig over de N241 langs het werk geleid.