provincie noord holland 640x480

Op 23 maart 2015 organiseert de provincie Noord-Holland samen met de elektriciteitsbedrijven TenneT en Liander een informatieavond over de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk in de kop van Noord-Holland en het bouwen van een nieuw transformatorstation op het terrein van Agriport 7.

De bijeenkomst vindt plaats in het Van der Valk hotel Wieringermeer en begint om 19.00 uur. Tijdens de bijeenkomst licht de heer Talsma, gedeputeerde Ruimtelijke Ordening en Milieu, de procedure toe. Daarnaast geeft een vertegenwoordiger van Tennet uitleg over de uitvoering. Vervolgens is er een informatiemarkt waar de plannen bekeken kunnen worden en vertegenwoordigers van de provincie en de elektriciteitsbedrijven aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Belangstellenden zijn van harte welkom op deze informatieavond.

De uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk en de bouw van het nieuwe transformatorstation zijn nodig om de levering van elektriciteit in de Kop van Noord-Holland te waarborgen en voor de aansluiting van het windpark Wieringermeer op het elektriciteitsnet. Vanaf 23 februari tot en met 7 april 2015 ligt het ontwerp Inpassingsplan waarin de plannen voor het transformatorstation en de uitbreiding van het elektriciteitsnetwerk staan beschreven, ter inzage bij de provincie Noord-Holland en de gemeenten Alkmaar, Hollands Kroon, Heerhugowaard en Medemblik. Tijdens de terinzageleggingsperiode kan iedereen een zienswijze indienen over het plan.

Na de terinzagelegging worden alle ingediende zienswijzen beoordeeld en wordt het ontwerp eventueel aangepast. Het provinciaal Inpassingsplan wordt vervolgens samen met de Nota van Beantwoording (waarin de antwoorden op de ingediende zienswijzen staan beschreven) behandeld in het college van Gedeputeerde Staten, de Statencommissie en vervolgens vastgesteld door Provinciale Staten.