bord

De provincie Noord-Holland is bezig met de voorbereiding van de herinrichting van de kruising A.C. de Graafweg (N241) met de Langereis/Dijkweg in de gemeente Opmeer.

Het doel is het vergroten van de verkeersveiligheid.

Dit jaar wordt een aannemer geselecteerd die het werk gaat uitvoeren en worden kabels en leidingen rond de kruising verlegd. De werkzaamheden aan de kruising zelf starten naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 en duren ongeveer een jaar.

Nieuw ontwerp

De provincie had al eerder het voornemen om de kruising aan te pakken. Het toenmalige ontwerp bleek echter technisch niet uitvoerbaar. Daarom werd eerst een nieuw ontwerp gemaakt en kan het project nu worden vervolgd. De provincie vervangt de twee kruisingen van de A.C. de Graafweg (N241) met de Langereis/Dijkweg in de gemeente Opmeer door een ovonde. DIt is een ovale rotonde. De provincie heeft hiermee als doel de doorstroming, veiligheid en leefbaarheid in het gebied te verbeteren.

Uitnodiging informatiebijeenkomst

Na de zomer ontvangen aanwonenden een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst, waarin het nieuwe ontwerp wordt gepresenteerd en de planning van de werkzaamheden nader worden toegelicht door de provincie Noord-Holland.