holl kr

Ouderen wonen steeds langer zelfstandig. Om hen daarbij te helpen, hebben de Lokaal Samenwerkende Belangen Organisatie voor Senioren (LSBO) en Wonen Plus Welzijn (WPW) het initiatief genomen voor een nieuw soort huisbezoek aan deze groep mensen.

Tijdens deze zogenoemde informatieve huisbezoeken komen goed opgeleide vrijwilligers langs die informatie verstrekken over onder andere voorzieningen, diensten, activiteiten en regelingen.

Ouderen komen met idee

Wethouder Mary van Gent: “Ouderen moeten steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Het is goed dat een onafhankelijke partij kijkt of dit goed gaat. Ik ben blij dat de ouderen zelf komen met een idee om de samenleving beter te maken. Dit willen we graag financieel ondersteunen. Daarom ontvangen LSBO en WPW een startsubsidie van het college om dit initiatief verder uit te werken.”

Preventie 2.0: informatief huisbezoek nieuwe stijl

Vrijwilligers gaan ouderen vanaf 75 jaar en ouder volgen en informatie geven. Nieuw is dat de vragen die ouderen hebben ook via internet ingevuld kunnen worden. Daarnaast gaan de vrijwilligers deze groep mensen structureel volgen. Hierbij respecteren zij de privacy maar houden wel in de gaten of de oudere nog voldoende ondersteuning krijgt.