Stadsschep zelfbouw

Op 27 november organiseert de provincie Noord-Holland, samen met gemeenten en woningcorporaties uit de regio Kop Noord-Holland een zelfbouwcafé van 19.00 tot 21.00 uur in café Dok51 in Den Helder.

Deze bijeenkomst is voor (nieuwe) zelfbouwers die een eigen droomhuis willen bouwen. Deskundigen van gemeenten, woningcorporaties en (advies)bureaus zijn ook uitgenodigd.

Wat zijn de mogelijkheden van zelfbouw en hoe pak ik het aan?  De praktijk van A tot Z staat centraal. Deelnemers kunnen op deze avond informatie, inspiratie, tips en ervaringen opdoen over (collectieve) zelfbouw. Bijvoorbeeld: wat zijn de financiële mogelijkheden? Hoe kom ik aan een kavel/ grond? Wat zijn de voordelen?

De provincie vindt het belangrijk dat haar inwoners de vrijheid hebben om zelf te kiezen waar en hoe ze willen wonen. (Collectieve) zelfbouw maakt vraaggestuurd bouwen mogelijk en is juist in deze tijd, waarin woningcorporaties en ontwikkelaars steeds minder bouwen, een aantrekkelijke optie om betaalbaar je eigen droomhuis te realiseren. De provincie subsidieert collectieve zelfbouw. Ook gemeenten willen steeds meer met deze vorm van bouwen.

27 november is de tweede regionale bijeenkomst. Begin 2014 organiseert de provincie nog twee bijeenkomsten in andere regio’s.

Meer informatie over (collectieve) zelfbouw in Noord-Holland, de subsidieregeling van de provincie en de zelfbouwcafés via www.noord-holland.nl/zelfbouw

Programma

Onder leiding van Ruben Maes:

19.00 uur             Ontvangst

19.30 uur             Welkom door lokale bestuurders over kansen en mogelijkheden

19.45 uur             Collectieve zelfbouw van A tot Z: hoe werkt het in de praktijk?

20.00 uur             Ervaringen en tips van zelfbouwers uit de regio              

20.30 uur             Discussie en vragen aan deskundigenpanel.

21.00 uur             Afronding

Locatie

Dock 5, Willemsoord 51, Den Helder

Aanmelden: www.noord-holland.nl/zelfbouw

Foto: Internet