muzieknoten1

Soroptimisten vieren lustrum met gitaarconcert voor meisjes in India.

Soroptimistclub de Roos van Schagen bestaat 5 jaar en viert dit eerste lustrum met een koffieconcert van een virtuoos gitariste. De opbrengt van dit benefiet concert is voor “School for Justice” een van de projecten van Free a Girl. Kom genieten van een uniek concert, scoor een van de mooie prijzen in de loterij en ondersteun zo het goede doel.

Op zondag 9 september treedt Olga Franssen op in het Kerkje van Valkkoog. Met haar sprankelende gitaarspel en boeiende verhalen neemt Olga ons mee in de wereld van de klassieke muziek. Olga geeft met veel plezier lezingen en luister-cursussen over muzikale onderwerpen voor radio en gezelschappen op locatie. Aan de hand van voorbeelden op haar gitaar of via een geluidsdrager bespreekt ze o.a. de polyfonie van Bach, de bas van Mozart, de harmonie van Beethoven, de etude van Chopin en de elektronische klanken van Stockhausen.

Het concert

Het concert wordt gehouden in het Kerkje van Valkkoog, Valkkogerweg 39, 1744 GB Sint Maarten. Het programma begint om 11.00 uur en duurt tot 12.30 uur. De zaal is open om 10.30 uur. De kaarten kosten 15 euro, dit is inclusief ontvangst met koffie, thee en lekkers en na de voorstelling een drankje en hapje. Toegangskaarten zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Loterij

Dankzij vele sponsors is er een loterij met prachtige prijzen. De hoofdprijs is een geweldige activiteit waar u samen een weekend van kunt genieten. De loten voor de loterij zijn bij aanvang van het concert à contant te koop aan de zaal.

School for Justice

De School for Justice is een baanbrekend initiatief van Free a Girl. De School for Justice leidt meisjes, die bevrijd zijn uit de kinderprostitutie, op tot advocaat of officier van justitie. Het doel van de school is dat de straffeloosheid van de daders in India wordt aangepakt door het rechtssysteem van binnenuit te veranderen zodat er in de toekomst minder slachtoffers worden gemaakt en de meisjes die aan de opleiding deelnemen, een betere toekomst krijgen.

Aan de School for Justice in India studeren nu 20 meisjes voor advocaat en officier van justitie zodat zij in de toekomst vanuit de rechtspraak de kinderprostitutie kunnen aanpakken. Soroptimisten in Nederland brengen per jaar 50.000 euro bijeen om een schooljaar voor 20 meisjes te bekostigen. Voor meer informatie kijk op www.schoolforjustice.com

Olga Franssen een veelzijdig artiest

Na haar opleiding (viool en gitaar) aan het conservatorium heeft zij mede het Amsterdams Gitaartrio opgericht, met wie ze 25 jaar de wereld rond heeft gereisd en veel cd’s heeft opgenomen. Ze studeerde cum laude af in muziekwetenschap aan de Universiteit van Utrecht.