2022 07 24 MDDO Madelein Kerseboom grroot formaat10525aaa BorderMaker

In het programma 'Met de deur Open' op Noordkop Centraal is zondagmorgen 29 januari van 10.00 - 12.00 uur Jan Buisman uit Schagen te gast. Jan verzamelt al ruim 70 jaar gesigneerde fotokaarten van beroemde mensen.

Het begon met de circussen waarin hij geïnteresseerd was. De circusartiesten deelden gesigneerde foto's uit en bovendien kende zijn vader verschillende artiesten die in Theater Royal in Schagen optraden. Zijn verzameling is enorm, maar omhelst niet alleen gesigneerde fotokaarten maar ook olifanten.

Het meest trots is hij op de gesigneerde foto van Doris Day. Toen hij hoorde dat zij een winkel opende in Toronto , vloog hij daar naartoe om haar tijdens de opening te ontmoeten.

Presentator Kitty Mertz praat met Jan Buisman over zijn leven, werk en hobby's. De muziek die tijdens het programma is te beluisteren is de keuze van Jan Buisman en de techniek is in handen van Hans van den Hoeven.

'Met de deur Open' is te beluisteren en te zien via het Ziggo kanaal 40, KPN kanaal 1422 en www.noordkopcentraal.nl onder het knopje 'Luister en kijk live'.