D ioLtVUYAEfgNS

In het programma 'Met de deur Open' op radio Noordkop Centraal is zondag 5 september van 10.00 - 12.00 uur Leon van Bourgonje uit Warmenhuizen te gast.

Leon is opgegroeid in Schoorl waar zijn ouders in 1984 restaurant en hotel Merlet openden dat sinds 1998 een Michelinster heeft. Leon kreeg zijn opleiding in Belgiƫ op Hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij werkte op Curacao, in Zwitserland, Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Sinds april van dit jaar heeft Leon met zijn horecagroep De Eendracht restaurant IJkgebouw in Alkmaar overgenomen. Het wordt een huiskamer voor de buurt met prijzen voor Jan en alleman.

Presentator Kitty Mertz praat met Leon van Bourgonje over zijn leven werk en andere bezigheden. De muziek die tijdens het programma is te beluisteren is de keuze van Leon van Bourgonje en de techniek is in handen van Eric Bijman.

'Met de deur Open' is te beluisteren op de kabel via 96.5, in de ether via 107.7, achter de beeldkrant via kanaal S12+, digitaal via kanaal 40 en via de website www.noordkopcentraal.nl onder het knopje 'luister live'.