D ioLtVUYAEfgNS

In het programma 'Met de deur Open' op radio Noordkop Centraal is zondag 1 augustus van 10.00 - 12.00 uur dierenarts Jan Reitsma te gast uit 'Zand.

Jan groeide op in Enkhuizen en wilde van jongs af aan boer worden. Tijdens zijn middelbare schooltijd werkte hij veel op een boerenbedrijf, waarna hij zijn aanvankelijke ambitie omboog naar dierenarts.

Hij studeerde af aan de Universiteit van Utrecht en ging de volgende dag aan de slag. Na een aantal waarnemingen nam hij samen met zijn vrouw Miek een praktijk over in Noord-Holland.

Van Jan verscheen onlangs het boek 'Nou je d'r toch zo mooi benne'. Het boek gaat over zijn belevenissen in de praktijk gedurende zijn 40-jarige loopbaan als dierenarts.

Presentator Kitty Mertz praat met Jan Reitsma over zijn leven, werk en waar hij zich nog meer mee bezig houdt. De muziek die tijdens het programma is te beluisteren is de keuze van Jan Reitsma en de techniek is in handen van Hans van den Hoeven.

'Met de deur Open' is te beluisteren op de kabel via 96.5, in de ether via 107.7, achter de beeldkrant via kanaal S12+, digitaal via kanaal 40 en via de website www.noordkopcentraal.nl onder het knopje 'luister live'.