IMG 7876aa BorderMaker

BLUE GRASS BOOGIEMEN 20 november in Winkel te zien en te horen.

Wat is BLUE GRASS?

'Bluegrass' wordt beschouwd als één van de nog meest pure vormen van Amerikaanse rootsmuziek. Het is ontstaan halverwege de jaren '40 van de vorige eeuw en is vernoemd naar de 'Blue Grass Boys', de band van mandoline-speler/zanger Bill Monroe die bekend staat als 'the Father' van het genre. Hij vermengde de fiddle-muziek van de Scots Irish immigranten, die zijn oom 'Uncle Pen' Vandiver (die overigens Hollandse voorouders had) speelde, met blues muziek zoals hij die gehoord had van de zwarte arbeiders die in zijn geboortestreek in Kentucky werkzaam waren. Voor de zang leende Monroe elementen uit de gospel muziek en dit alles resulteerde in deze toentertijd compleet nieuwe muziekstijl waardoor sindsdien talloze artiesten uit diverse genres, zoals 'King of Rock and Roll' Elvis Presley, folk-icoon Bob Dylan, countrylegende Johnny Cash, 'Grateful Dead'-leider Jerry Garcia, roots-pionier Ry Cooder en blues-gigant Otis Rush om maar een paar uiteenlopende voorbeelden te noemen, geïnspireerd zijn. Ter begeleiding van de kenmerkende zang, getypeerd als 'The high lonesome sound' met vaak wonderbaarlijke harmonieën, wordt van oorsprong gebruik gemaakt van de akoestische muziekinstrumenten mandoline, banjo, gitaar, contrabas en viool.

BOOGIEMEN!

Jawel, ook Nederland heeft gerenommeerde bluegrass-muzikanten: Robert-Jan Kanis (zang/gitaar); Arnold Lasseur (zang/mandoline/gitaar/viool/dobro); Aart Schroevers (zang/contrabas) en Bart van Strien (zang/banjo/mondharmonica/viool) toerden de afgelopen decennia niet enkel door Nederland, maar door heel Europa en Amerika en deelden de podia met diverse groten uit de bluegrass- en countrymuziek. Zelfs de Washington Post schreef een uitermate positieve recensie naar aanleiding van hun optreden in Arlington, Virginia. In Ierland wonnen zij de 'Crystal Bowl' als meest populaire band tijdens het 'Guinness International Bluegrass Festival'. In eigen land wonnen zij maar liefst acht keer de Gram Parsons-Award als 'beste akoestische band' en werden door het publiek verkozen tot meest populaire bluegrass band van Europa.

Nu te zien en te horen op zondagmiddag 20 november in de Lucaskerk te Winkel.

Het concert begint om 15.00 uur. De kerk is open om 14.15 uur.

Kaarten zijn te bestellen via onze website www.culturelestichtingniedorp.nl of bel met Liesbeth 0224-542119. Voorafgaand aan het concert zijn in de kerk ook nog kaarten verkrijgbaar. De toegangsprijs bedraagt € 17,50

Wij hopen u bij dit bijzondere concert te mogen begroeten, want …. Bij CSN belééf je het!

Volg ons ook op www.facebook.com/culturelestichtingniedorp

www.bluegrassboogiemen.nl