IMG 2983 BorderMaker

Zaterdag 18 maart om 20.00 uur in de sfeervolle kerk van Aartswoud gaat het gebeuren.

Komt allen en ga lekker genieten en relaxen. We hebben er zin in. Entreeprijs slechts tien euro. Het hele concert zullen we arrangementen voor fanfare uit de sfeerverhogende achtergrondmuziek van beroemde films laten horen. Er bestaat al jaren een TOP-100 van filmmuziek en deze was vrijdag 10 maart te beluisteren op radio 4. Op plaats 1, 2 en 3 eindigde delen uit de door Ennio Morricone gecomponeerde muziek uit de films Once upon a time in the West en The Good, the Bad and the Ugly. Deze keuze van de luisteraars is niet zomaar zo uniek, want het is zonder de film te hebben gezien uitzonderlijk mooie muziek, die door de zeer bekende blaasmuziekcomponist Johan de Mey is gearrangeerd.

Op het programma staat ook de film The Godfather uit 1972 die in de TOP-100 eindigde op de plaatsen 26, 27 en 28. Het is een Amerikaanse speelfilm die geregisseerd werd door Francis Ford Coppola. Een bekende speler in deze film is Marlon Brando. De muziek in deze film werd gecomponeerd door Nino Rota en voor fanfares gearrangeerd door Marcel Peeters. De film werd in het Nederlandse taalgebied in 1973 uitgebracht als De Peetvader. De film gaat over een clan bestaande uit zes Italiaanse families die heerst over de onderwereld van New York. Don Vito Corleone staat aan het hoofd van een van die families. Een zekere Sollozo wil met medewerking van de familie Tattaglia drugs smokkelen. Vito Corleone weigert echter om mee te werken. Erg spannend dus.

Ook even de schijnwerpers op de film Hook uit 1991. In deze Amerikaanse fantasie speelfilm gaat het over de avonturen van de beroemde filmheld Peter Pan. De achtergrond muziek is gecomponeerd door John Williams, die voor heel veel films prachtige filmmuziek heeft gecomponeerd. Wij laten dit horen in een arrangement van Rieks van der Velde, ook een bekende naam in de wereld van de blaasmuziek. Regisseur is Steven Spielberg en spelers in deze film zijn de beroemde acteurs Dustin Hoffmann, Robin Williams, Julia Roberts en Bob Hoskins.

Niedorps Fanfare