Pagina 22 002bhbhbh BorderMaker

Niedorps Fanfare

Recensie Benefietconcert in de speeltuin NN van zaterdag 6 juli jl.

Wat maakten de verwachte weersvoorspellingen het tot de laatste uren spannend of het feest wel of niet kon doorgaan? Zou de regen en de wind nog roet in het eten kunnen strooien?? Heb zelf ook de weerberichten in de gaten gehouden, maar de wind bleef de hele middag heftig stormen en de regenbuien bleven ook dreigen. Al met al heel onvoorspelbaar, maar het bestuur van NF en het Stichtingsbestuur van de speeltuin besloten gelukkig toch dat het feest door kon gaan! De storm die rondom NN tekeer ging, was in de speeltuin absoluut niet voelbaar (lekker luw) en meest alle regenwolken werden door de harde wind verjaagd tijdens ons optreden. Mijn vertrouwen in de weergoden is dus toch positief uitgepakt.

Vlakbij de ingang van de speeltuin was een stalletje ingericht voor de verkoop van koffie, thee en een uitgebreide collectie gebak en ander lekkers. Het zag er heel aantrekkelijk uit allemaal en de koffie en de kwarktaartpunt smaakte mij in ieder geval voortreffelijk.

Tot mijn grote verrassing werd het concert geopend met een optreden van het opleidingsorkest, waarvan ik tijdens de voorspeelavond van vorige week ook al zo genoten heb.

Het was een spetterend optreden van vier muziekstukken dat besloten werd met de fanfareversie van de filmmuziek uit The Pirates of the Caribbean.

Na een korte pauze trad het grote orkest voor het voetlicht met een prachtige selectie uit het lichtere repertoire. Als eerste nummer speelden zij het prachtig klinkende muziekstuk La Storia dat al jaren tot mijn favoriete nummers behoort en nooit verveelt.

Belangrijk om even de aandacht te vestigen op onze jonge baritonspeler Geert die met kennis van zaken en met een kwinkslag alle nummers op een voortreffelijke en duidelijke wijze aankondigde. Wat een spreker is die jonge enthousiaste muzikant!

Hierna volgden drie korte muziekstukken waarvan de fanfareversie van Europapa eruit sprong. Joost Klein was als solist afwezig, maar de fanfare maakte er zelf een mooi feestje van.

Toen was het eventjes paraplu tijd !!!

Na dit korte intermezzo volgde het muziekstuk Blades of Toledo, waarin onze drie trombonespelers, Wouter, Johan en Klaas een geweldige driestemmige solo ten beste gaven. Petje af hoor voor deze kanjers!

Hierna volgden nog 4 vrij korte muziekstukken uit de oude doos die het toch nog altijd goed doen.

Voordat begonnen werd aan het laatste muziekstuk Back in Town zette onze dirigent Thomas onze net geslaagde slagwerker Tristan vol in de schijnwerpers vanwege het feit dat hij in z’n eentje het orkest zo vakkundig heeft ondersteund, waarbij hij hem een presentje overhandigde en zelf mee ging spelen als slagwerker en de dirigeerstok neerlegde.

Het orkest speelde door tot het einde ondanks het feit dat het licht begon te regenen.

Ondanks de niet zo gunstige weersomstandigheden, is er toch een bedrag van 649 euro bijeengebracht voor het vernieuwen van de speeltoestellen in de speeltuin.

Hulde!

Jo

Agenda:

11 juli Laatste repetitie voor de grote vakantie bij Ronald

27 juli Oud papieractie

29 aug. Start repetities na de zomervakantie

30 aug. Oud papieractie