535 Dorpsstraat kerk  640x480

Zondagavond 26 april is het zo ver. 's Avonds vanaf 20.00 uur treedt in de Lucaskerk in Winkel de groep JOHN O'DREAMS op.

Een trio van doorgewinterde musici met het indringende programma “IRISH WAYS AND LAWS”.

Achter het Ierland van pubs, pints en paddies gaat een onontdekte wereld van magische songs schuil. Bloedstollende verhalen op muziek over het echte Ierse leven. “IRISH WAYS AND LAWS” is een intieme avond vol songs die teruggaan naar de eerste Vikings die in Ierland voet aan wal zetten, over de eeuwig durende religieuze- en politieke strijd met de Engelsen tegen de honger, miljoenen Ieren die emigreerden naar Amerika, Australië en het vasteland, illegale whiskey-stokerijen, onbereikbare liefdes, bizarre vriendschappen en doorgedraaide dorpsgekken. Niet zo maar een programma met Ierse liedjes dus maar een boeiend muzikaal verhaal over “Het Groene Eiland” dat momenteel zeer succesvol is op veel grote podia in Nederland.

JOHN 'DREAMS bestaat uit John Flierman, Danny Guinan en Ed Veltrop. John Flierman (zang, gitaar, bodhran) draagt de eretitel “The Dutch Christy Moore”. Een meer dan terechte verwijzing naar Ierland's grootste folkheld aller tijden. Flierman is een internationaal optredend artiest. Danny Guinan (zang, gitaar, mandoline) werd geboren en getogen in “The boglands of Ireland”. Daar waar turf en tales het leven bepalen ontwikkelde hij zich tot een singer/songwriter van formaat. Ed Veltrop (zang, accordeon, piano, hammond, keys) beklom op zijn twaalfde het podium en is er sindsdien niet meer weg te slaan. Veltrop weet als geen ander met zijn uitdagende spel en uitstraling het publiek te bespelen.

Voor wie dit echte avondje Ierland wil bijwonen zijn er kaarten voor € 10,00 in de voorverkoop bij Muziekhuis Ja Piet Beers aan de Gedempte gracht in Schagen, bij De Bloemenwinkel van Olga Klip in het Winkelhart van Niedorp, op www.culturelestichting niedorp.nl en 0224 542119. Zorg dat U er ook bij bent, want bij de CSN belééf je het!

Foto: Archief P. de Graaf