CSN 15 nov  Voces Intimae Custom

Zondag 15 november, 20.00 uur treedt voor de Culturele Stichting Niedorp in de Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel het pianotrio Voces Intimae op.

Het betreft een gelouterd Italiaans ensemble dat bestaat uit Riccardo Cecchetti – piano, Luigi de Filippi – viool en Sandro Meo – cello. Het trio vertegenwoordigde Italië al op veel festivals, speelde o.a. in Carnegie Hall en heeft veel cd's op z'n naam staan. Hun laatste opname werd in september bij Radio 4 uitgeroepen tot CD van de Week. Onlangs werkten ze mee aan een nieuwe ballet-productie voor de Opera van Rome.

Op het repertoire staan pianotrio's. Van Haydn in fis Hob.XV:26, van Hummel in F Op 22, van Haydn in G Hob.XV: 25 en na de pauze van Schubert Op. 100.

Voces Intimae wil de muziek terugbrengen tot zijn originele transparantie en de bedoelingen van de componist duidelijk maken door klank en frasering, en door de historische context van ieder werk te belichten. Met de keuze van hun naam, Voces Intimae, geeft het trio aan dat het hun bedoeling is om de meer subtielere ondertonen en de heftige melancholie van de 19e eeuw tot klinken te laten komen. De pers is enthousiast over het trio. Hun cd's en optredens krijgen steeds de meest lovende recensies. Één daarvan: “The best Piano Trio in the world”.

Voces Intimae is een topper van het klassieke wereldpodium en is nu gewoon in Winkel te beluisteren, want bij de CSN belééf je het. Ruime parkeergelegenheid, een verwarmde kerk, gemakkelijke stoelen en dat allemaal voor € 10,00. Kaarten zijn in de voorverkoop bij ‘Bloemhart’ (voorheen ‘De Bloemenwinkel’ van Olga Klip) in het Winkelcentrum van Niedorp, bij Muziekhuis JanPiet Beers in Schagen en telefonisch op 0224 542119. Kijk ook op www.culturelstichtingniedorp.nl voor kaarten met korting voor deze en nog meer concerten van de CSN.

Foto: Ingezonden