535 Dorpsstraat kerkaa 640x480

Pamela Smits en Quirijn van Regteren Altena geven op zondag 21 februari, 20.00 uur, bij de Culturele Stichting Niedorp in de Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel een heel apart concert.

Het komt zelden voor dat de twee “bromberen uit het symfonieorkest” in een solorecital te horen zijn. Deze avond is dat het geval. Pamela's technische perfectie staat steeds in dienst van haar instinctieve muzikaliteit en Quirijn laat horen dat je nog meer op een contrabas kunt doen dan alleen maar mooie lage noten strijken.

Quirijn van Regteren Altena is eerste bassist van het Residentie Orkest, hoofdvakleraar aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en een vurig pleitbezorger voor nieuwe composities voor zijn instrument. Enige jaren geleden werd hij gevraagd om een Carte Blanche programma in het Koninklijk Concertgebouw samen te stellen. Ook is zijn spel op de contrabas in en bij verschillende filmvertoningen te beluisteren. Celliste Pamela Smits staat bekend om haar bevlogen, natuurlijke manier van spelen en om haar muzikale veelzijdigheid. Zij heeft een solocarrière, speelt in het Pentachord Ensemble en is een groot liefhebber van kamermuziek. In deze laatste hoedanigheid schittert zij deze avond samen met Van Regteren Altena.

In deze bijzondere combinatie van cello en contrabas brengen zij een programma met de titel “Diepe Gevoelens”. Het is muziek uit de Barok, de Romantiek, uit Latijns-Amerika en van hedendaagse componisten; van Telemann tot Schnittke. Twee bevlogen musici die met het warme, diepe klankpalet van hun instrumenten garant staan voor een hartverwarmend mooi concert. De composities worden door de musici persoonlijk toegelicht.

Kaarten à € 10,00, zijn voorafgaand aan het concert in de kerk beschikbaar, maar het verdient aanbeveling ze alvast in de voorverkoop te kopen. Voorverkoopadressen zijn: www.culturelestichtingniedorp.nl., Bloemhart in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp, Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, en telefonisch op (0224) 54 21 19.

Foto: Archief P. de Graaf