12514020 505627162949224 6187346549462995908 o Custom

Vanuit drie windstreken komen zondagmiddag 13 maart drie folkgroepen naar Oudesluis voor een maritiem concert.

Tien bevriende zangers en muzikanten, die elkaar tegenkomen op festivals, maar nooit eerder een gezamenlijk concert verzorgden op zo’n historische plek.

Uit het hoge noorden komt STOWAWAY, een trio dat woonachtig is in Appingedam en omgeving. Ze zijn al meer dan vijftien jaar onderweg in binnen- en buitenland. Het trio heeft een breed repertoire aan shanties, seasongs, worksongs en internationale folksongs. “Dutch Kingston Trio” was wel het mooiste compliment dat ze ooit eens kregen. Jan Huttinga, Willy Boon en Jaap Tholen zingen driestemmig en laten hun stemmen blenden tot de Stowaway-sound, al dan niet met begeleiding van een gitaar.

In het midden van Nederland ligt een oude stadje, dat bekend is om zijn Heksenwaag. Daar komt SEYL & TREYL vandaan, een enthousiaste groep uit Oudewater. Seyl is Oudhollands voor zeil. Treyl staat voor de tuigage, waaronder sterke stalen kabels. Net als hun naam is het repertoire afwisselend, Engelse en Nederlandse liedjes met veel eigen teksten op bestaande melodieën. De muziek kan zowel uitbundig zijn als serieus en altijd verbonden met het leven op en aan het water. Seyl & Treyl bestaat uit Janet van Diest (zang, accordeon), Jan Scholman (zang), Hilde Hegeman (zang, accordeon en fluit) en Arie Hellemons (zang, gitaar).

De leden van de derde groep wonen in de buurt van Oudesluis: Anna Paulowna en Den Helder. THREE OF US, dat staat voor ‘drie van ons’. Willem de Graaf, Brigit van Tilburg en Daan Kooijman vonden elkaar in hun passie voor muziek maken, toen ze met z’n drieën een gastoptreden verzorgden tijdens het Liereliet festival in Workum (2012). In tegenstelling tot de Engelse naam, zingen ze vooral Nederlandstalige, zelfgeschreven nummers. De liedjes verhalen over het leven en de zee, de ene keer gevoelig, de andere keer met humor en soms: ‘ut-ken-nèt’. Ze begeleiden hun zang met gitaar, mandoline, concertina en percussie.

Cultuurkerkje Oudesluis. Noorderweg 15, 1757 PC, Oudesluis

Zondagmiddag 13 maart 2016

Aanvang 15:00 uur

Entree: 8 euro

Info/reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Ingezonden