Hanneke de Boer nachtvlinder 2 BorderMaker

In de avond en nacht van 23-24 juni is er een Nationale Nachtvlindernacht die ditmaal ook bij het Rundveemuseum in Aartswoud zal worden gehouden.

’s Avonds tussen 22.00 en 1.00 uur worden nachtvlinders gelokt. Zondagmiddag 24 juni tussen 13.00 en 16.30 uur wordt gekeken om welke vlinders het gaat. Experts van de Vlinderstichting geven dan een toelichting.

De nieuwe expositie in de potstal van het museum heeft als onderwerp de natuur in veel facetten. Er worden tal van activiteiten georganiseerd waarvan de nachtvlindertelling de eerste is. Nachtvlinders zijn normaal gesproken niet zo gemakkelijk te zien en dus moeten ze gelokt worden. Dat gebeurt met speciale lampen.

Dan wordt opeens zichtbaar hoeveel verschillende nachtvlinders er voorkomen. In Nederland zijn dat er meer dan 800! In samenwerking met de afdeling Hoorn van de Natuurhistorische vereniging wordt een tipje van de sluier van het geheimzinnige leven van nachtvlinders uit de doeken gedaan. Nieuwsgierig geworden? Kom dan in de nacht van 23-24 juni naar het Rundveemuseum.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl

Foto: Hanneke De Boer